15. 2. 2011.

U "Noći ateljea" uživalo više hiljada Beograđana

::: BEOGRAD :::
Kako je stati ispred štafelaja, uzeti glinu u ruke, napraviti otisak u grafičkoj presi, skicirati kostim, kreirati šešir ili fotografisati sebe samo je deo onoga što je na hiljade posetilaca prve beogradske “Noći otvorenih ateljea” otkrilo i osetilo.
Likovni, muzički, poetski i dramski program odvijao se u oko 50 umetničkih ateljea na Starom gradu, Vračaru, Paliluli i Savskom vencu.
- Nije bilo teško odlučiti kako da provedem Dan zaljubljenih sa suprugom. Stigli smo iz Obrenovca sa nadom da obiđemo bar deo onoga što je upisano na mapi - kaže Stanimir Milojević koga su reporteri “Blica“ sa suprugom Komi sreli u Dunavskoj 86, prvom ateljeu na njihovom spisku.
U ateljeu Dragoljuba Zamurovića posetioci “Noći otvorenih ateljea“ učestvovali su u projektu “Autoportret”, a izložba ovih radova biće otvorena večeras u 18 sati u Dunavskoj 86.
Boje, četke i palete, knjige, slike naslonjene na zidove - neke koje još treba doraditi, neke koje već odvlače pažnju posetioca, uz muziku koja dopire iz pozadine više nego dovoljno da se oseti ambijent u kome stvara Miroslav Lazović.
U svega 26 kvadrata, koliko ima Dom dizajna u Ulici kralja Petra, radove je predstavilo nekoliko desetina priznatih, ali i neafirmisanih umetnika sa prostora nekadašnje države. Dok je na stotine građana uživalo u veštinama crtanja i pravljenja kostima i odeće, na očigled isto toliko prolaznika devetoro umetnika u susedstvu oslikavalo je ogradu.
U “Čumić dizajn distriktu“ prikazivani su stari ljubavni filmovi, iz ateljea Gligorijević čula se svirka, a živahno je bilo i u ateljeima Predraga Todorovića, Ivane Davidović, “LeNu”, “Muzej”, ali i u Art studiu “Mali Monmartr”, Dečjem kulturnom centru, Akademiji lepih umetnosti, Šumatovačkoj...
(izvor --- BLIC)

Нема коментара:

Постави коментар