15. 6. 2016.

Konkurs za takmičenje za najboljeg slem pesnika Srbije

Društvo književnika Vojvodine objavljuje konkurs za takmičenje za najboljeg slem pesnika Srbije. Takmičenje će se održati u okviru jedanaestog Međunarodnog novosadskog književnog festivala, od 29. avgusta do 2. septembra 2016. godine.

Pozivamo slemere i slemerke Srbije da pošalju najmanje 8 pesama koje ne smeju biti duže od 4 minuta u govornoj verziji (ako su pesme na jednom od jezika koji se govore u Srbiji, neophodno je da budu prevedene na srpski).

Komisija DKV će odabrati osam pesnika koji će biti pozvani da učestvuju u takmičenju. Komisija takođe može, po svom izboru, da pozove još najviše četiri pesnika koji će biti učesnici takmičenja. Takmičari u skladu sa propozicijama mogu govoriti samo svoje pesme.

Na kraju takmičenja biće proglašen pobednik izabran glasanjem publike i stručnog žirija. Pobednik će biti nagrađen diplomom i novčanom nagradom.

Nagrada najboljem slem pesniku biće uručena 1. septembra u Novom Sadu. Pravo učešća imaju svi građani Srbije. Rok za slanje pesama je do 10. avgusta na adresu:

DRUŠTVO KNjIŽEVNIKA VOJVODINE

Braće Ribnikar 5
21000 Novi Sad

ili na e-mail:
zlatnagreda@neobee.net,
sa napomenom Za slem takmičenje, 11. MNKF.

Sa pesmama obavezno poslati kraću biografiju, kontakt telefon i adresu.
Informacije na telefon 021/6542-432.

Нема коментара:

Постави коментар