2. 10. 2015.

OTVOREN REČOTRRRČ!


U Centru za kulturnu dekontaminaciju sinoć su otvoreni novi susreti poezije i performansa - Rečotrrrč uz izvođenje horova Horkestar, dečijeg hora „Deca sa meseca“ i predstavljenje mladih pesničkih autora u okviru dečijeg Pesničenja.

Nakon svečanog otvaranja program susreta počeo je predstavom - Nije to crvena, to je krv!, reditelja Bojana Đorđeva, koja se bavi istraživanjem mogućnosti prevođenja revolucionarne poezije u izvedbeni gest.

U narednim danima Rečotrrrča, publiku očekuje raznovrstan program, koji uključuje javne debate, poetska i koreografska izvođenja, predstave, muzičke improvizacije i druge eksperimente i interaktivne nastupe u kojima će performeri, zajedno sa publikom, na licu mesta kreirati i izvoditi nove verzije svojih radova. Publika je pozvana da se ravnopravno pridruži svim nastupima, i da zajedno sa gostima susreta, učestvuje u ovim interaktivnim susretima.

Učesnici festivala: Den Bojl (Dan Boehl), Rumena Bužarovska, Ivo Dimčev (Ivo Dimchev), Bojan Đorđev, Vladimir Đurišić, grupa For Now, An Kavala (Anne Kawala), Mileta Mijatović, Tibor Hrs Pandur, Kinga Tot (Kinga Tóth), Tea Tulić, Nestor Garsija Dijaz (Nestor Garcia Diaz), Sirik Vijemo (Cyriaque Villemaux), Polina Akmecinova (Polina Akhmetzyanova) i mnogi drugi.

Ceo program Rečotrrrč susreta, koji možete naći u prilogu, je otvoren za publiku i besplatan.

Istražite više o festivalu na: www.facebook.com/recotrc i dobrodošli!

Festival organizuju Stanica Servis za savremeni ples i Pesničenje u partnerstvu sa Akademie Schloss Solitude i uz podršku Ministarstva za nauku, istraživanje i umetnost pokrajine Baden Virtemberg i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Нема коментара:

Постави коментар