6. 10. 2015.

DRAGram | 16. i 17.10.2015. | Net kulturni klub MaMa & Studio Smijeha



I ove jeseni na zagrebačku scenu stiže dašak nadrealnog i subverzivnog poigravanja s rodnim ulogama i identitetima, putem manifestacije čiji je cilj prezentacija i afirmacija domaćih, regionalnih i inozemnih drag i boylesque performerica. DRAGram se ove godine okreće komediji i campu: struji koja je oblikovale queer izvedbene izričaje i identitete, a posebno razvoj samog draga kroz posljednje stoljeće. Programskim sadržajem prikazati ćemo svu drskost, odvažnost i zaigranost campa na pozornicama kao i njegov utjecaj na kulturno i identitetsko definiranje queer zajednica.

DRAGram se otvara edukativnim segmentom: predavanjem i popratnom diskusijom o campu, njegovim korijenima, razvoju i manifestacijama u filmu, glazbi, modi i drugim sferama popularne kulture gdje je okretao uobičajene pretpostavke toga kako umjetnost treba izgledati i o čemu govoriti. Predavanje Concentrated Camp održat će se 16.10. u Net kulturnom klubu MaMa (Preradovićeva 18) s početkom u 20:00 sati. Ulaz je slobodan.

Program se nastavlja dan kasnije, 17.10., spektakularnim večernjim programom s početkom u 21h! U Studiju Smijeha (Vlaška 92) publiku će zabavljati House of Flamingo rezidentice: Colinda Evangelista, Dekadenca, Galaxy Diva, Le Filip, Roxanne i Spazam Orgazam; a program će uveličati i dvije queer izvedbene sile iz Velike Britanije: Joe Black i Meth!

On-stage persona Joea Blacka živi između kazališnih, glazbenih i stand-up pozornica. Joea predstavljaju kao konstantno evoluirajućeg cabaret kameleona, inspiriranog starim Hollywoodom iz kojeg crpi inspiraciju za britke, povremeno bahate, ali smiješne inkarnacije diva. Meth karakterizira neobičan pristup izvedbama punim seduktivne ekstravagance. Ona je voditeljica međunarodno poznatih londonskih drag priredbi “The Meth Lab”, članica trupe The Familyyy Fierce i samoprozvani drag nadrealist globalno prepoznata po svom podjednako bizarnom i estetski privlačnom karakteru koji odudara od mainstream beauty draga. Don’t do drugs, do Meth!

Ulaznice za večernji program mogu se pronaći u Octopus piercing studiu (Gundulićeva 37) i Octopus tattoo studiu (Ilica 98). Cijena ulaznice u pretprodaji je 50 kuna za sjedeće i 80 kuna za stajaće mjesto. Na ulazu cijena ulaznice biti će 60 kuna uz poštivanje dresscodea i 80 bez poštivanja dresscodea. Zbog ograničenog kapaciteta prostora, broj ulaznica za večernji program je ograničen!

Ovogodišnji DRAGram održava se uz financijsku potporu Grada Zagreba i Ministarstva kulture. Logističku podršku pružaju Multimedijalni institut (MaMa) i Studio Smijeha, a sponzorsku ACT Printlab. Event medijski prate Radio Student i Voxfeminae.net.

Za više informacija pratite:
House of Flamingo Facebook: http://on.fb.me/1HuAGKj
Facebook event: http://on.fb.me/1Oy05Wx

Нема коментара:

Постави коментар