22. 10. 2015.

Na veslu priča: Goran Gocić


Priča „Nemoj da žuriš“ premijerno na RTS-u 2 u utorak 27. oktobra 2015. u 9:42 i 14:33


U devetoj epizodi premijerne druge sezone TV serije „Na veslu priča“ u produkciji Udruženja „Šta hoćeš“ Goran Gocić, književnik, esejista i reditelj, na veslo donosi pesmu u prozi „Nemoj da žuriš“, precizno seciranje životnih dilema.
Porodi. Pogledaj. Podražavaj. Potrči. Pročitaj. Poigraj. Poljubi. Pomoli. Polomi. Pomiluj. Popij. Poseti. Pokušaj. Popravi. Požuri. Ne.
Goran Gocić, prošlogodišnji dobitnik NIN-ove nagrade za roman prvenac „Tai“, vidi direktnu vezu ekološkog angažmana sa književnim stvaralaštvom: „Jedan od prvih ekologa koga sam ja čitao, prvi hronološki, je Čehov. Tu ima dosta razmišljanja o sredini i dosta njegove komunikacije sa prirodom. Čini mi se da od Čehova se to samo po sebi podrazumeva - da mesto gde živimo moramo da negujemo, moramo da ga pazimo, moramo da mu nešto i dajemo, ne samo da otimamo od njega.“
Goran Gocić, rođen je 1962. godine u Užicu, pisac je, novinar i urednik. Za roman prvenac „Tai“ 2013. dobio je NIN-ovu nagradu. Autor studija o Endiju Vorholu i Emiru Kusturici i koautor 17 knjiga. Napisao je i režirao dva dugometražna dokumentarca. Radovi su mu prevedeni na 10 jezika.

Video najava:


Reditelj, producent, autor originalnog koncepta: Rastko Šejić; kompozitor, montažer tona: Vladimir Lešić; kamera: Časlav Petrović (DP), Marko Ristić; montažer: Milan Pejnović; dizajner: Zoran Mujbegović; menadžer produkcije: Slobodan Vidić; spiker: Aleksandar Novaković; čamdžije: Ljubomir Miljević, Srđan Rusić, Jovo Čanak; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić

Projekat podržala: Gradska uprava grada Beograda - Sekretarijat za zaštitu životne sredine

Podrška: 350.org i Climate Action Network Europe

Produkcija: Udruženje „Šta hoćeš“ © 2015 - wdoyouw.org

Нема коментара:

Постави коментар