17. 10. 2016.

Deveti KONDENZ festival 21 - 27. oktobra 2016


DEVETI KONDENZ FESTIVAL SAVREMENOG PLESA I PERFORMANSA POČINJE 21. OKTOBRA
U Beogradu se od 21. do 27. oktobra održava deveti po redu KONDENZ festival savremenog plesa i performansa.
Za bilo koju vrstu, podvrstu ili stranputicu plesa, koji misli.
Za bilo koju koreografiju fizičkih ili mentalnih tela, koja propituje.
Za teoriju koja oseća.
Za istraživanja, eksperiment, rizik.
Za publiku koja je deo dela.
Za političnu umetnost.
Za umetnost koja nije samo produkt.
Za kolektivne prakse i principe organizacije.
Za umetnika/cu građanina/ku.
Za transparentne procedure.
Za kontinuitet rada.
Za ujedinjenu i vidljivu plesnu scenu.
Za nove generacije.
Za sledeći KONDENZ.
KONDENZ festival savremenog plesa i performansa svake godine predstavlja izbor najnovijih radova autora iz Srbije i iz inostranstva, suočavajući se sa brojnim izazovima koji postaju konstitutivni deo samog festivala. Od svog početka 2008. godine, KONDENZ je u svakom izdanju apsorbovao (ne)uslove produkcije svog, ka eksperimentu i kritici usmerenog programskog i produkcijskog opredeljenja, nudeći publici, a često radeći sa samom publikom, nove formate festivalske produkcije, umetničkog izražavanja i neposrednog delovanja u polju kulture i društva.
KONDENZ reaguje i na sve prisutniji trend zanemarivanja generacija domaćih koreografa i plesača koji poslednjih decenija ulažu sopstveni rad u razvoj domaće plesne scene i predstavljanje kulture Srbije širom sveta. KONDENZ doprinesi kreiranju razvojne kulturne politike koja je senzibilisana za nova umetnička polja, eksperimente i podršku mladim umetnicima.
Festival će se održati na četiri lokacije: u Kulturnom centru Magacin - Kraljevića Marka 4, BITEF teatru – Skver Mire Trailović 1, Kulturnom centru “Rex” - Jevrejska 16 i klubu “Petak” - Lomina 14.
KONDENZ su ove godine osmislili Ana Dubljević, Dalija Aćin Thelander, Dragana Bulut, Dušan Murić, Igor Koruga, Jovana Rakić, Ksenija Đurović, Marijana Cvetković, Marko Milić i Mirjana Dragosavljević. Detaljan program festivala možete pročitati na internet sajtu Stanice Servisa za savremeni ples http://dancestation.org ili blogu KONDENZ festivala http://kondenz2016.blogspot.rs/.
Ulaz na sve programe KONDENZa je besplatan. Za predstave u BITEF teatru potrebno je ranije preuzeti ulaznice sa blagajne BITEFa. Ukoliko imate pitanja kontaktirajte organizatore na stanicainfo@gmail.com ili telefonom na broj +381 64 3901 877.
KONDENZ festival savremenog plesa i performansa 2016 podržali su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Grad Beograd – Sekretarijat za kulturu, mreže Life Long Burning i Nomad Dance Academy, East European Performing Arts Platform, Trust for Mutual Understanding i program Movement Research, Ambasada Švedske i Program “Kreativna Evropa” Evropske unije.
Festival se održava u okviru programa “Na sopstveni pogon” asocijacije Nezavisna kulturna scena Srbije. Partneri festivala su Magacin u Kraljevića Marka, Kulturni centar Rex, BITEF Teatar, klub “Petak”, Rekonstrukcija ženski fond i Smart kolektiv.
--
STANICA Servis za savremeni ples  --  STATION Service for contemporary dance
MAGACIN, Kraljevica Marka 4, 11 000 Belgrade, Serbia

Нема коментара:

Постави коментар