2. 11. 2011.

Sukob profesora i studenata u blokadi

::: BEOGRAD :::
Protest na Filozofskom fakultetu, koji nezadovoljni studenti blokiraju već četrnaesti dan, juče je prerastao u nasilje kada se nekolicina kolega zajedno sa profesorom Milošem Antonovićem sukobila sa protestantima.
Do sukoba između ove dve grupe došlo je kada je profesor Antonović, na čelu sa članovima Studentskog parlamenta pokušao da uđe u slušaonicu koju su protestanti blokirali.
- Pristup učionicama blokiran je tako što studenti sede na foteljama koje su postavljene u hodniku u kome se nalaze slušaonice. Incident je započeo tako što je jedan od studenata iz grupe profesora Antonovića, uz pomoć nekolicine kolega, u pokušaju da ukloni fotelje sa blokade, oborio na zemlju dva studenta koji su na njima sedeli. Studenti u blokadi nastavili su da mirno sede na preostalim foteljama, a profesor Antonović pojavio se sa makazama koje je unosio studentima u lica - pričaju članovi Plenuma.
Oni kažu da je profesor sa studentima fizički nasrnuo na njih, gurajući ih i udarajući uz povike “ima da vas pregazimo”, “maljem ćemo vas tući”, kao i pretnje “prosipanjem mozga”.
S druge strane, u saopštenju Uprave Filozofskog fakulteta da je profesor Antonović napadnut pri pokušaju da održi čas i da je tom prilikom “grupа od desetаk licа, učesnikа blokаde Fаkultetа, sprečilа fizičkim nаsiljem početаk predаvаnjа”.
Članovi Plenuma Filozofskog fakulteta najavili su da i će zajedno sa članovima Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, sindikata "Sloga" i kolegama sa Filološkog, protestovati u subotu na platou...

(izvor --- BLIC)

Нема коментара:

Постави коментар