22. 3. 2017.

NATJEČAJ #RADNOPRAVNOST: OSMISLI PLAKATE I ŠALICE ZA LGBTIQ INKLUZIVNU RADNU OKOLINU!





Vox Feminae Platforma poziva sve zainteresirane ilustratore/ice, dizajnere/ice te ostale umjetnice i kreativce koji/e se izražavaju kroz srodne vizualne i likovne umjetnosti da se prijave na natječaj “#radnopravnost”.

Natječaj je otvoren do 2. travnja 2017. a odabrani/a sudionica natječaja bit će autor/ica vizualnog identiteta promotivnih materijala (plakati i šalice) koji će se po završetku projekta “LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu” distribuirati poslodavcima i svima onima koji žele obogatiti svoj radni prostor vizualom koji promiče radno okruženje ponosno na raznolikost.

Posebno napominjemo da natječaj nije za formalni vizualni identitet projekta, što znači da potičemo različite interpretacije, pristupe i umjetničke intervencije na temu inkluzivnog LGBTI radnog okruženja; a poglavito u kontekstu samog promo materijala - šalica i plakata.

Upravo zato tražimo kreativce i kreativke koje će svojim prepoznatljivim stilom i estetikom doprinijeti vizualnom pečatu konačnog promotivnog proizvoda. Želja je projektnog tima da finalan proizvod bude zabavan, unikatan, umjetnički promotivan materijal, kojeg će poslodavci i zaposlenici s ponosom staviti u svoje radno okruženje te time jasno dati do znanja kakve politike i prakse to radno okruženje reflektira; ali koji će poslužiti i kao promocija stvaralaštva domaćih umjetnika/ca.

Uvjeti natječaja:

·         Na natječaj se mogu prijaviti sve zainteresirane umjetnice i umjetnici
·         Sudionici/e natječaja moraju priložiti minimalno jedno a maksimalno tri rješenja za plakat i promotivnu šalicu. Idejna rješenja za plakat i šalicu mogu i ne moraju funkcionirati kao dio iste, povezane tematske cjeline. Broj dostavljenih predloženih rješenja nikako ne utječe na konačan izbor. Dopušteno je korištenje teksta, poruka i slogana.
·         Format za natječajne prijedloge: .jpg, .png .pdf ili drugi adekvatni format za web prijenos. Radove će u formatu obrađenom za tisak biti potrebno dostaviti nakon izbora i završenog natječaja.
·         Uz priložena rješenja potrebno je navesti osobne podatke: ime i prezime, adresu prebivališta, godinu rođenja, kontakt telefon i kratku biografiju. Poželjno, ali nije obavezno, je i kratko objašnjene koje prati predložene radove (do 1000 znakova) te link na web stranice i portfolio autora/ice.
·         Rok prijave je 2. travnja 2017. u ponoć
·         Prijave i popratna dokumentacija se šalju isključivo elektronički na e-mail clanstvo@voxfeminae.net (natjecatelji/ce će primiti potvrdu o zaprimljenoj prijavi u roku 48 sati)
·         Isti kontakt mail dostupan je za sva potencijalna pitanja vezana uz natječaj
·         Rezultati natječaja bit će objavljeni do 5. travnja 2017. na portalu Voxfeminae.net
·         Nakon završetka natječaja, Vox Feminae tim će angažirati jednu umjetnicu ili umjetnika za suradnju; uz otvorenu mogućnost suradnje s drugim sudionicama/cima u 2017. godini i kasnije
·         Autor/ica odabranih pobjedničkih rješenja bit će pozvana na sastanak (uživo ili Skype ako adresa prebivališta nije Zagreb) na kojem će se dogovoriti nastavak suradnje
·         Nagradni fond iznosi 3.000,00 kuna bruto
·         K-zona / Vox Feminae Platforma će odabrana rješenja tiskati na promotivne materijale projekta “LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu”, te objaviti i distribuirati putem svojih društvenih mreža te na samoj konferenciji “Radno okruženje ponosno na raznolikost” krajem travnja.

Нема коментара:

Постави коментар