07.11.2016.

Tribina u sredu, 9. novembra u 18h u Medija centru

Sreda, 9. novembar u 18h u Medija centru (Terazije 3/1)Pokret “Novi optimizam” vas poziva na tribinu “Duh palanke i fašizacija društva". koja će se održati na Međunarodni dan protiv fašizma i antisemitizma, u sredu, 9. novembra 2016. u 18h.


Na tribini će govoriti:

Branka Prpa, istoričarka

Marinika Tepić, predsednica Odbora Skupštine Srbije za evropske integracije 

Teofil Pančić, novinar i publicista

Ratko Božović, sociolog i politikolog

Moderator: Ivan Milenković, filozof


Ovo je četvrta po redu tribina “Duh palanke i fašizacija društva” koju na Dan borbe protiv fašizma od 2012. godine organizuje Pokret “Novi optimizam”. 

Ovog puta, tribina je na novoj adresi, Terazije 3/1, organizovana zajedno sa saradnicima iz Građanske akcije Pančevo i Medija centrom.


"Živimo u doba nadiranja neofašizma i neorasizama. Ako je do pre tridesetak godina bilo nezamislivo da fašizam i rasizam – koji gotovo uvek padaju u jedno – budu stavljeni u pozitivan kontekst, ako su pre samo tri decinije fašizam i rasizam bili zlo bez priziva, danas se oni pojavljuju kao moguća, čak poželjna alternativa postojećim demokratskim porecima, dok u ponovnom izumevanju fašizma prednjače nekadašnje komunističke zemlje. Kako se odupreti neofašizmu?" - Ivan Milenković, moderator tribine


Нема коментара:

Постави коментар