12. 11. 2016.

DVADESET I ČETVRTE PESNIČKE RUKOVETI


Konkurs „Pesničke rukoveti „ je tradicionalni konkurs koji organizuje Krajinski književni klub iz Negotina. Ove godine dvadeset i četvrti put po redu,zamišljen je kao nadmetanje autora u kategoriji neobjavljene poezije,kratke priče i eseja na temu predrađe.
U vremenskom periodu od 1. jula do 20. avgusta 2016.godine, koliko je trajao konkurs, pristigao je ukupno 63 rada. Od pristiglih radova, tek 36 u potpunosti su odgovarale uslovima konkursa i žiri je pristupio razmatranju njihove vrednosti.Ostali nažalost,najčešće zbog radova koji nisu odgovarali zadatoj temi morali su biti odbačeni i nisu mogli uzeti u obzir vrednovanja žirija.
Prema propozicijama i nakon više krugova glasanja, žiri u sastavu Miljan Ristić (predsednik), Radojka Plavšić (član) i Saša Skalušević Skala (član) je svoj izbor suzio na četiri autora koji su ispunili uslove konkursa i koji će biti objavljeni u prvom narednom, broju časopisa za književnost,umetnost i kulturu „Buktinja“ koji će se pojaviti pred čitaocima u 2017.godini.
U izbor za objavljivanje sa temom predgrađe ušli su sledeći radovi :
1. kategorija poezija: „De Arte Poetica“,šifra „Skordisk“(Životije Popović Pop, Skorica)
kategorija poezija: „Leopard iz Katmandua“,šifra „Leto je u gradu“(Zoran Ilić, Beograd)
2. kategorija kratka priča: „Andros,Fobos i njihovi bezimenjaci iz predgrađa“,šifra „Patricia Rose“(Marijana Čanak, Sremska Kamenica)
3. kategorija esej: „Predgrađa“,šifra, „Antikvar“(Aleksa Damnjanović, Negotin)

Нема коментара:

Постави коментар