15. 5. 2014.

Još dva dana do kraja konkursa za autorske bendove

Izdavačka kuća Mascom Records i kulturna organizacija Mikser i ove godine daće priliku neafirmisanim, autorskim bendovima kako iz Srbije, tako i iz regiona, da dožive čari koncertne bine i započnu novi život muzičke zvezde. Ove godine konkurs za nastup na Mikser Festivalu u junu, nazvan je „DOUBLE DARE“ – „DVOSTRUKI IZAZOV“ i  namenjen je mladima koji se bave autorskom muzikom, a po prvi put Mikser će pružiti istorijsku šansu i autentičnim bendovima čija je prosečna starost članova 40 i više godina.

Zainteresovani bendovi se mogu prijaviti od 17. aprila do 16. maja 2014, a najbolji će pored prilike da nastupe pred brojnom publikom na ovogodišnjem Mikser festivalu, koji se održava od 3. do 8. juna u Savamali, moći da čuju svoje autorske numere na kompilacijskom CD-u koji će objaviti izdavačka kuća Mascom Records, i koji će biti oficijelni proizvod Mikser festivala 2014.

Pravo učešća na konkursu„DVOSTURKI IZAZOV“ imaju svi autorski bendovi koji nemaju zvanično izdanje, a konkurs u skladu sa svojim nazivom, ima dve kategorije:„ZAUVEK MLADI / FOREVER YOUNG” i „NOVA SNAGA / NEW POWER”.

Kategorija „ZAUVEK MLADI“ namenjena je bendovima čiji članovi imaju prosek godina preko 40 godina, imaju autorsku muziku i želja im je da naprave preokret – jer nikad nije kasno. Mnogi veliki umetnici svoja nabolja dela stvorili su u srednjim ili poznim godinama; Leonard Cohen je recimo, svoj prvi album objavio tek u 33. godini.
S druge strane, kategorija „NOVA SNAGA“namenjena je mladim neafirnisanim bendovima, a najbolji bend u ovoj kategoriji od izdavačke kuće Mascom Records dobiće i izdavački paket u vrednosti od 1.000.000,00 dinara koji sadrži: izdavački ugovor, proizvodnju i distribuciju fizičkih nosača zvuka, digitalnu distribuciju, administraciju i zaštitu dela i autora, kao i promotivnu  podršku i distribuciju sadržaja medijima.

Oba konkursa otvorena su za sastave iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Rumunije, Bugarske i Albanije.
Mešoviti žiri koji čine istaknuti muzičari i producenti iz regiona napraviće selekciju bendova koji će nastupiti na festivalu. Dok će po jedan najbolji sastav iz obe kategorije nastupiti i na ceremoniji zatvaranja Mikser festivala u Mikser House-u.

Konkurs je otvoren od 17. aprila do 16. maja 2014, dok će rezultati konkursa biti objavljeni 18. maja. Više informacija I formular za prijavu možete pronaći na adresi: www.konkursi.mikser.rs

Нема коментара:

Постави коментар