6. 6. 2010.

Drugi književni festival "Krokodil" od 10. do 12. juna

Drugi regionalni književni festival "Krokodil" (Književno regionalno okupljanje koje otklanja dosadu i letargiju) biće održan od 10. do 12. juna u amfiteatru ispred Muzeja "25. maj" u Beogradu, najavili su danas organizatori.
Na festivalu koji je zamišljen kao program javnih čitanja dela savremene književnosti, praćenih performansima i muzičkim nastupima, ove godine će učestvovati 16 autora iz Srbije i drugih bivših jugoslovenskih republika, rekao je na konferenciji za novinare osnivač festivala, pisca Vladimir Arsenijević.
"Festival ima intezivan popularni i zabavni karakter. Svaki pisac ima po 20 minuta za čitanje odlomaka iz svojih dela, uz uvodno petominutno predstavljanje kroz razgovor s voditeljima programa, Ivanom Bevcom ", rekao je Arsenijević.
Prema njegovim rečima, program ovogodišnjeg festivala malo je raznovrsniji od prošlogodišnjeg, jer su pozvani i pisci starije generacije, sa ciljem da se mlađoj publici približi i njihovo stvaralaštvo.
Prve festivalske večeri, u pauzama između čitanja, publiku će zabavljati "The Books of Knjige" iz Crne Gore, druge večeri nastupaće "K.O.F.Y", a poslednjeg dana najavljen je program "Pesničenje", koji se, inače, svakog meseca održava u Kulturnom centru "Reks" u Beogradu.
Festival "Krokodi" prati i program "Književna jutra", u okviru kojeg će učesnici manifestacije gostovati u beogradskim srednjim školama na teritoriji opštine Savski venac - Filološkoj gimnaziji i Gimnaziji "Sveti Sava".
Prošle godine "Krokodil" je predstavljen i u Puli, na festivalu "Sa(n)jam knjige u Istri", kao i na književnom festivalu u Inđiji, a ove godine program manifestacije, uz gostovanje nekoliko regionalnih autora, biće predstavljen u Ljubljani.
(izvor ::: BETA)

Нема коментара:

Постави коментар