26.06.2010.

Diskusija u Beogradu: EVROPSKA KRIZA I GRČKI OTPOR

Датум: субота, јул 3, 2010
Време: 7:00 по подне - 9:00 по подне
Место: Kafe Ilegala, knjižara Plato pored Filozofskog fakulteta
Улица: Akademski Plato
U utorak 29. juna u Grčkoj će se održati novi generalni štrajk. Mere štednje koje su grčkoj vladi nametnule EU i MMF prouzrokovale su eskalaciju nezadovoljstva najborbenijeg radničkog pokreta u Evropi, budući da te mere podrazumevaju masovna otpuštanja, srozavanje životnog standarda, privatizacije i ukidanja socijalnih izdataka.
Grčka kriza je, međutim, samo nagoveštaj dubine krize u kojoj se nalazi čitava Evropa. Danas u velikoj meri od ishoda borbe grčkih radnica i radnika zavisi dalji razvoj krize i otpora na kontinentu.

Grčki antikapitalistički pokret je tokom ove borbe proizveo i platformu koju je predložio celokupnom evropskom pokretu. Platformu možete pročitati ovde: http://www.marks21.info/index.php?option=com_content&view=article&id=507%3Asaoptenje-povodom-evropske-krize&catid=45%3Amaj-2010&Itemid=159

Babis Kurundis, advokat i sindikalni aktivista, govoriće o iskustvima ovih borbi i perspektivama međunarodnog otpora kapitalu koji teret sopstvene krize pokušava da prebaci na radnice i radnike.
Ljubica Stjepanović-Muhić i Mirjana Nadin su radnice IP ''Prosveta'', preduzeća koje je u štrajku već mesecima i čiji se radnici i radnice bore istovremeno protiv svog gazde, koji im ne isplaćuje zarade i bezobzirno rasprodaje imovinu ''Prosvete'', i države koja mu u celoj prevari pomaže. One će govoriti o svojim iskustvima višemesečne borbe i potrebi povezivanja izolovanih radničkih štrajkova kao nužnom uslovu za uspešan otpor neoliberalnim procesima koji se odigravaju u našem društvu.

POZIVAMO VAS DA PRISUSTVUJETE TRIBINI I INFORMIŠETE SE O TRENUTNOM TOKU DOGAĐAJA, ALI I DA UČESTVUJETE U DISKUSIJI O KRIZI I NAČINIMA ORGANIZOVANJA MEĐUNARODNOG OTPORA!

SOLIDARNOST SA GRČKIM NARODOM!
NEĆEMO DA PLAĆAMO ZA NJIHOVU KRIZU!
USTAJTE NARODI EVROPE!

(izvor ::: Facebook)

Нема коментара:

Постави коментар