10.12.2017.

Promocija Zbirke savremenih srpskih priča u VršcuU četvrtak, 07.decembra 2017. u salonu Gradske biblioteke u Vršcu održana je promocija knjige ,,Savremene srpske priče'' (2017.) u izdanju Književne omladine Srbije, zbirke priča koju su napisali 22 autora prozaista.
O knjizi, i o svojim pričama, govorili su naši pisci laureati: Darko Kojić, Duško Blagojević i Željko Pajić (najavljeni Nemanja Jovanov bio je opravdano sprečen), kao i gost večeri, ovogodišnji dobitnik 1. nagrade ,,Pegaz'' u kategoriji kratkih priča, Zoran Bar.
Osim zajedničke zbirke priča, naši pisci su promovisali i svoja književna dela ostvarivši odličnu interakciju sa divnom publikom u Vršcu.
Moderator večeri bila je naša sjajna glumica, Aleksandra Šaljić.
Knjiga ,,Savremene srpske priče'' predstavlja još jedno književno delo iz naše produkcije koje će doprineti očuvanju srpskog kulturnog identiteta. Napisali su je ljudi koji veruju u magični svet književnosti, boreći se da sačuvaju ono malo preostalih duhovnih i emotivnih vrednosti, upotrebljavajući papir i olovku umesto praznih reči i hvalisanja.

Нема коментара:

Постави коментар