12.12.2017.

Promocija knjige pesama „Znakovi i znaci" Jovana Markovića // 13.12.2017.


U sredu 13. decembra u 19 časova biće održana promocija knjige pesama „Znakovi i znaci" Jovana Markovića u galeriji Polet u Beogradu.

Učestvuju:
Autor 
Natalija Jovanović
Aljoša Numić 
pesme čita Marko Mak Pantelić

Promocija knjige pesama „Znakovi i znaci" Jovana Markovića

Prva pesnička zbirka Jovana Markovića vodi čitaoca kroz gustu šumu znakova zodijaka kao naizgled siguran i poznat prostor. Markovićevi horoskopski znaci, međutim, nisu ograničeni karakteristikama koje im pripisuje astrologija, već predstavljaju prostor u kome se lirski subjekti traže, iz potrebe da se vežu za određenu reč i tako se odrede u svetu. Zbirka nas navodi na preispitivanje onoga što mislimo da jesmo i onoga što verujemo da su drugi. Za sve ljubitelje horoskopa koji još nisu otkrili da vole poeziju i za sve ljubitelje poezije koji ne veruju u hоroskop „Znakovi i znaci" ponudiće sasvim drugačiji pogled.

Jovan Marković rođen je 1989. godine u Beogradu. Piše filmske kritike, scenarija i eseje iz oblasti teorije književnosti i filma. „Znakovi i znaci” je autorova prva knjiga poezije (nagrada Beogradskog festivala poezije i knjige Trgni se! Poezija! 2017)

Нема коментара:

Постави коментар