22. 12. 2017.

MikroFAF: Rezime


MKC "Kombinat" i OUR "Satibara" odlučili su da borbu za gerilsku filmsku scenu nastave zajedno, sa ciljem da okupe što više filmskih entuzijasta u nadi da će se iz ovih susreta izroditi brojna kreativna prijateljstva i budući filmovi. Pored glavnog godišnjeg festivalskog programa MikroFAF-a, i povremenih gostujućih večeri, od sada će MikroFAF imati redovan program u Bisokopu "Mala Sloboda" jer želimo da se plamen nezavisnog i neprofitnog stvaralaštva dodatno rasplamsa, a platforma "uradi sam" filmova ojača.
U to ime, pozivamo vas da poslednjeg petka u 2017. godini dođete na Rezime MikroFAF-a u Bioskopu "Mala Sloboda" u 19h, u okiviru kog ćemo kroz uzbudljivu slekciju fimova sumirati osmogodišnju istoriju festivala. Ovo je prva od brojnih MikroFAF večeri u Kombinatu koje vam spremamo, a svi entuzijasti mogu uvek da nam se prključe u koncipiranju i organizovanju daljih programa.
Više o MikroFAF-u: https://www.facebook.com/MikroFAF/
Pogledaćemo tri bloka filmova, razgovarati sa prisutnim autorima uživo, a sa odsutnima preko interneta, mozgati o budućim programima, igrati arkadne igrice i slušati muziku. Grickanje kokica i šank se podrazumevaju.
Ali, to nije sve! "Satibara" je u saradnji sa "Kombinatom" tokom 2017. okupila i jedan tinejdžerski filmski tim koji donosi sveže, mlade i drugačije ideje u naše redove. Tokom ove večeri ćete pogledati njihova tri filma nastala na šestomesečnim radionicama "Moj krupni plan".
Radionice su se odvijale u "Grig" Centru, a podržane su od strane "Trag Fondacije" i potpomognute od strane Filmskog centra Srbije.
Više o radionicama: https://www.facebook.com/mojkrupniplan/

Satinica:
19:00h
1. blok - Filmovi nagrađeni na 8. MikroFAF-u
Filmovi koji su dobili Mikropolis nagrade i posebne pohvale u 3 glavne kategorije (Uradi sam film, Nezavisni film i Loud film), kao i filmovi kojima je dodeljen "special mention" za dokumentarni i eksperimentalni film.

20:30h
2. blok - Loud filmovi
S obzirom da slobodni umetnici često bivaju društveno angažovaniji u svojim radovima od onih koje stisne producentska šaka oko vrata, a i da je ovogodišnja edicija imala posebnu kategoriju Loud film, pripremili smo i program "Glasnih filmova". Pod ovim terminom obuhvatamo radove koji skreću pažnju na pojave i događaje u društvu ili ličnom okruženju koji mogu da izjedaju tiho, a zaslužuju glasnu reakciju. Zabadanje prsta u oko, duvanje u pištaljku, upiranje kamerom u srž problema, bacanje kamenčića koji će da pokrene lančanu reakciju...

21:30h Filmovi "Moj krupni plan production"
Oko 22h počinje muzički program

Ulaz je besplatan, kokice takođe, a ukoliko vam se program dopadne donacije koje ćemo prikupljati za realizaciju 9. MikroFAF-a su dobrodošle

Нема коментара:

Постави коментар