7. 12. 2017.

Promocija knjige pesama „Na zemlji" Stevana Bradića 12.12.2017.

U utorak 12. decembra u 20 časova biće održana promocija knjige pesama „Na zemlji" Stevana Bradića u knjižari BulevarBooks u Novom Sadu.

O knjizi govore: 
Dejan Matić (urednik, pesnik)
Ivan Radenković (filozof, aktivista)
Branislav Živanović (pesnik, kritičar)
i autor
moderira Jelena Anđelovska (pesnikinja)

Promocija knjige pesama „Na zemlji" Stevana Bradića

Druga pesnička zbirka pesnika i književnog teoretičara Stevana Bradića, „Na zemlji", govori o gradu – kao prostoru i kao pozornici za razumevanje društvenih kretanja i traženje sreće kao neostvarenog obećanja kojim svaki sistem zavarava svoje građane. Ulice, zgrade, obale reke, ljudi i priroda koja postoji na obodima grada u jedinstvu daju sliku tihog, sumornog sveta u viziji lirskog subjekta koji ipak opominje da svi okviri i rešetke koji nas okružuju sačinjeni su od znoja pljuvačke i blata koji pripadaju svakome od nas. Bradićeva knjiga biće vam dobar sagovornik na putu propitivanja savremenosti, bez potrebe da propisuje, poučava i objašnjava.

Stevan Bradić piše poeziju, eseje, prikaze i kritiku, prevodi sa engleskog. Objavio je zbirku pesama „U kotlarnici" (2013) i studiju „Simulacija i gastronomija" (2012). Zaposlen je na Odseku za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Uređuje portal za knjževnost, filozofiju i društvenu teoriju „Rizom". Živi u Novom Sadu.
Na zemlji je autorova druga knjiga poezije (nagrada Beogradskog festivala poezije i knjige Trgni se! Poezija! 2017).

Нема коментара:

Постави коментар