22.06.2017.

Stanica za savremeni ples i program Kriticke prakse na prestiznom festivalu u Poljsko
Predstavljanje programa „Kritičke prakse (Made in Yugoslavia)” na najznačajnijem festivalu savremenih izvođačkih umetnosti u Poljskoj


Program „Kritiče prakse (Made in Yugoslavia)” u organizaciji Stanice - Servisa za savremeni ples iz Beograda, biće predstavljen na jednom od najprestižnijih istočnoevropskih festivala savremene umetnosti - MALTA, koji se održava u poljskom gradu Poznanj tokom jula i avgusta. Značaj programa "Kritičke prakse" ogleda se u jedinstvenoj podršci mladim kritičarima u regionu Balkana i čitave Evrope koji pišu o savremenim izvođačkim umetnostima.

U okviru MALTA festivala i festivalskog segmenta „Balkanska platforma”, a po pozivu ovogodišnjeg selektora, uglednog hrvatskog reditelja Olivera Frljića, program „Kritiče prakse (Made in Yugoslavia)”  će predstaviti mentorke i koordinatorke Marijana Cvetković, Biljana Tanurovska Kjulavkovski, Ana Vujanović i Bojana Cvejić. Takođe, u okviru trodnevnog predstavljanja na programu je i promocija knjige u izdanju Stanice - „A Problematic Book" (2016), radne kritičke sesije grupe učesnika i projekcija filma Marte Popivode „Jugoslavija. Kako je ideologija pokretala naše kolektivno telo".

Program „Kritiče prakse (Made in Yugoslavia)” je inovativni mentorski program za mlade autore koji pišu o plesu i izvođačkim umetnostima kao kritičari, teoretičari, stručnjaci za kulturne politike, a koji za cilj ima sveobuhvatnu podršku mladim kritičarima u regionu Balkana. Program postoji već 3 godine i kroz njega je do sada prošlo 22 mladih iz 12 zemalja Evrope.

Više o programu „Kritiče prakse (Made in Yugoslavia)”: http://criticalpractice-madeinyu.info/about/

Нема коментара:

Постави коментар