9. 6. 2017.

Otvaranje Izložbe „Ne baš najbolji dan“ Dena Alona, 12.6. u 19h


Ne baš najbolji dan

Naziv izložbe je izraelska fraza kojom se često odgovara na pitanje “Kako si?”, ukoliko stvari ne idu previše dobro. Uglavnom se koristi  ujutro i označava setan i blago depresivan običan život, ne najgori, ali svakako ne ni dobar. Zašto tako stoje stvari? Teško je objasniti  - nekad je u pitanju veza koja se raspada, loše zdravstveno stanje, lebdeća anksioznost, trauma iz vojske, dugovi ili nešto treće. Nekad je i sve to zajedno. Kad postoji strah da će život biti sve gori i osećaj stalnog propadanja – privilegovanost ne pravi razliku. To je stanje stalne gladni, stalne žurbe, stalnog nadolazećeg kraja.

Ova serija crteža Dena Alona (Dan Allon) nastajala je od 2013-2015 i  do sada nije izlagana. Crteži su nastajali u naletima, često kao prva stvar koja se desi ujutro, kao vežba asocijativnog pisanja. Oni predstavljaju Alonove snove i noćne more, onako sveže, smešne, tmurne i groteskne kakvim se često snovi čine rano ujutro, pre nego ih zaboravimo. Predstavljaju dve godine njegovoh života i otkrivaju ga kao osetljivog i ranjivog sanjara.



O autoru

Den Alon (r. 1982) je interdisciplinarni umetnik baziran u Berlinu i Tel Avivu, rođen u Izraelu. Završio je postdiplomske studije  slikarstva na Hamidraša Akademiji Beit Berl koledža (2014) i osnovne studije vizuelne komunikacije na Šenkar koledžu za dizajn i umetnost (2009). Radi u različitim medijima, kao što su crtež, instalacije,  živa umetnost, zvuk i grafičke romane. U svom radu, postavlja sebe na  scenu, koristi sopstveni život kao humoristički predložak da bi  stvorio iskustva za posmatrače, usput preispitujući društvene  konvencije i uhodane umetničke prakse. Redovno izlaže u Izraelu i  Evropi, u muzejima, galerijama, prostorima za performans i sajmovima knjiga. 2015. je objavio svoju šesti grafički roman i deo je kolektiva “Humdrum”, koji je učestvovao na brojnim međunarodnim festivalima među  kojim se izdvajaju “Angoulême” i “Fumetto”. Pored toga, on je deo muzičkog dvojca “Satla Land” i performerskog dvojca “Bad Research”

Нема коментара:

Постави коментар