01.06.2017.

Sceniranje #13 - jubilej 10 god Magacina

13. emisija „Sceniranje“ koju uređuje i vodi redakcija NKSS, a koja se emituje na www.radioaparat.com, u petak 2. juna od 14 do 16, posvećena je jednom jubileju. 

Početkom juna 2007. godine zvanično je otvoren prostor Magacina u ulici Kraljevića Marka 4, u Beogradu, sa namerom gradskih vlasti da prostor koriste organizacije nezavisne kulturne scene. 

Nakon 10 godina status ovog prostora je još uvek neregulisan. Kako je pre deset godina nastala ova inicijativa, šta je planirano i šta sve nije urađeno, neka su od pitanja na koje će odgovarati Dragana Zeljković,  koja je, kao član gradske vlade, od 2004. do 2008. bila je zadužena za sektor kulture u Skupštini grada Beograda. 
U drugom delu emisije razgovaramo sa današnjim korisnicima Magacina, Anom Dimitrijević iz Karkataga i Goranom Denićem iz ZMUC.  Posebnu pažnju posvetićemo i projektu „Muzej korupcije“ koga realizuje ZMUC.
Muzički urednik je Milan Mijatović, jedan od ključnih autora lokalne slem scene, a emisiju vode Lana Gunjić i Jelena Mijić.

Čujemo se sutra od 14h!

Нема коментара:

Постави коментар