31.08.2015.

Na veslu priča: Mihajlo PantićUkraj vode na RTS2, 1. septembra 2015. u 9:57 i 15:30

Prva epizoda premijerne druge beogradske sezone TV serije „Na veslu priča“ u produkciji Udruženja „Šta hoćeš“ na veslo dovodi književnika profesora Mihajla Pantića sa pričom „Ukraj vode“.

Voda nosi, donosi i odnosi. Kao i vreme. Šta je najvažnije u životu? Kako kome. Postoje rečni ljudi. Postoje priče. Nije sve na traci, ali sve je u toku. Čak i muzika. Bez velikog naprezanja, prepoznaćeš ritam za ples.

Komentarišući tematiku serije profesor Pantić, inače pasionirani alas, naglasio je suštinu problema upravljanja otpadom, koji nas sve više drži u okruženju: „Video sam snimak nanosa koji je Dunav napravio na Đerdapu 2. To je jedno ogromno polje plastičnih flaša i granja. Deluje stvarno kao jedan od prizora iz košmarnih snova. Mislim, ako ti je u prirodi tako kako ti je tek u glavi, čoveče? Koji je to tek kolektor?“

Mihajlo Pantić, rođen je 1957. godine u Beogradu, pripovedač je i književni kritičar, kao i profesor Filološkog fakulteta u Beogradu. Objavio je jedanaest zbirki priča i tridesetak knjiga eseja. Prevođen je na dvadesetak jezika. Nosilac je brojnih priznanja i nagrada.

Video najava:Reditelj, producent, autor originalnog koncepta: Rastko Šejić; kompozitor, montažer tona: Vladimir Lešić; kamera: Časlav Petrović (DP), Marko Ristić; montažer: Milan Pejnović; dizajner: Zoran Mujbegović; menadžer produkcije: Slobodan Vidić; spiker: Aleksandar Novaković; čamdžije: Ljubomir Miljević, Srđan Rusić, Jovo Čanak; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić

Projekat podržala: Gradska uprava grada Beograda - Sekretarijat za zaštitu životne sredine

Podrška: 350.org i Climate Action Network Europe

Produkcija: Udruženje „Šta hoćeš“ © 2015 - wdoyouw.org

Нема коментара:

Постави коментар