16.07.2014.

Merkelovu u Dubrovniku dočekali kao zvezde

Nemačka kancelarka Angela Merkel dočekana je danas u Dubrovniku kao prava zvezda

Šefica nemačke vlade, koja učestvuje na sastanku predsednika zemalja jugoistočne Evrope u okviru procesa "Brdo-Brioni", prilikom dolaska u Knežev dvor u stari grad Dubrovnika, dočekana je aplauzom brojnih turista i domaćeg stanovništva, koji su se okupili da, pored ograda, koje su postavljene oko ovog zdanja, proprate ovaj događaj.
Merkelova, koju je pratio veliki broj pripadnika obezbeđenja u odelima, rukovala se sa građanima pored ograde i razmenila kratko par rečenica.Mnogi su ovu priliku iskoristili i da jednu od najmoćnijih žena sveta fotografišu izbliza.
Merkelova je, na početku sastanka, koji je bio otvoren za medije, ponovila da Nemačka ne odstupa od svog obećanja podrške evropske perspektive svih zemalja zapadnog Balkana.Ona je kazala da sve zemlje imaju evropsku perspektivu, ali da pre članstva u Uniji moraju ispuniti sve uslove, kako bi se izbegli kasniji problemi.
Domaćin skupa, predsednik Hrvatske Ivo Josipović, kao i njegov slovenački kolega Borut Pahor, u svojim obraćanjima posebno su podvukli značaj dolaska Merkelove na ovaj skup, ocenjujući da je to jasan signal podrške zemljama regiona na putu u EU.

Izvor: Tanjug

Нема коментара:

Постави коментар