25. 7. 2014.

Slađana Milošević u hrvatskoj TV seriji

U petoj od 12 epizoda hrvatske TV serije Crno-bijeli svijet o kultnim 80-tim godinama, jedan od ključnih likova je rok heroina Aleksandra Slađana Milošević, koja i sama igra kameo ulogu na kraju ove epizode.

Slađanin lik inače dočarava jedna od srpskih glumica. Hrvatski autori odabrali su svega  četiri autentične ličnosti iz tog perioda, a u serijalu glumi i sjajna Anica Dobra. Fotografije sa snimanja u SKC- u u Beogradu, pokazuju odličnu atmosferu u kojoj je proteklo snimanje.

- TV serija Crno-bijeli svijet nije dokumentarnog  karaktera, ali ipak prikazuje autentičnu atmosferu 80-tih (Titova smrt, služenje vojnog roka, šoping u Trstu, redukcije struje, nestašice raznih proizvoda, vožnju "par-nepar"...) . Zagrebačka filmska ekipa, koja je sa nama snimala u Beogradu, na čelu sa koscenaristom i rediteljem Igorom Mirkovićem i producentkinjom Majom Vukić je izuzetno profesionalna i posvećena radu na seriji.  Scene u kojima se moj lik pojavljuje su me zabavile i nasmejale. Prikazana sam u fiktivnim situacijama i replikama, dok junaci serije, u susretu sa mnom, prolaze kroz komične situacije i ne snalaze se baš najbolje. Više od ovoga ne mogu odati, ali sam sigurna da će peta epizoda veoma zabaviti TV gledaoce širom regiona - kaze Slađana Milošević.

Inače, Crno-bijeli svijet koji za Hrvatsku radio-televiziju realizuje producentska kuća Interfilm iz Zagreba ima 12 epizoda, a emitovanje je planirano za decembar na Prvom programu Hrvatske televizije.

Produkcijski izuzetno zahtevna, serija Crno-bijeli svijet ima nameru da oživi duh početka osamdesetih kako kroz samu priču, tako i kroz svoju vizualnu komponentu (kostimi, šminka, frizure, uređenje interijera, vozila), arhivske zvučne i video inserte te rekonstrukciju autentičnih ambijenata.

Autor serije, glavni scenarista i reditelj je Goran Kulenović, koscenarista i drugi reditelj je Igor Mirković, direktor fotografije Mario Sablić, scenograf Ivan Ivan, kostimograf Ivana Zozoli, majstor maske Slavica Šnur, a producent Ivan Maloča. U seriji će glumiti više od 150 glumaca svih generacija.

Нема коментара:

Постави коментар