7. 7. 2014.

Koncert nAyeAh kompanie u KM8

Najea kompani (nAyeAh kompanie), internacionalna grupa mladih kompozitora savremene muzike, po drugi put će biti gosti Trećeg Beograd u okviru svoje letnje turneje. Oni će ovog puta izvesti čak dva nastupa: 10. jula u Kraljevića Marka 8. sa početkom u u 19h, i 12. jula u Narodnoj biblioteci Srbije u okviru programam Subotom 6 sa početkom u 18h. Ulaz na oba događaja je slobodan.


Najea kompani u okviru Šaušal festa (SchauSchall Fest) nastupaće i u Sloveniji, Hrvatskoj, Makenodniji i Bosni i Hercegovini. Njihova muzika je spoj modernosti i klasike u kojoj se prožimaju elementi folklora, elektronske i improvizovane muzike.


Muzičkim programom biće obuhvaćen komad austrijskog kompozitora Klausa Langa, malo muzičko pozorište irskog kompozitora Adama Mekartnija, pop-pank performans grupe Medenmod (mad&mod) i koncert savremene muzike koji će izvesti Kjuki ansambl (Quki Ensamblee). Pored koncerta biće prikazana mala džepna izložba austrijskog umetnika Bajnea Majera i izložba impresije sunca astrofizičara Klausa Hubera pod nazivom Astro TV.

Нема коментара:

Постави коментар