11. 3. 2014.

Koncert Slađane Milošević na svečanom otvaranju 48. Zaječarske gitarijade


Aleksandra Slađana Milošević, najveća zvezda rok i pop muzike, rodonačelnik roka i nju vejva, tvorac scenskog izraza koji je uticao na gotovo sve generacije i umetničke žanrove, potpisala je ugovor sa rukovodstvom "Zaječarske gitarijade" o koncertu koji će izvesti na svečanom otvaranju festivala 30. jula 2014. godine.

Umetnica i organizatori razmatraju mogućnost održavanja svečanosti na prostoru arheološkog nalazišta Romulijane gde će se održati svečana predaja ključeva grada.

"Raduje me što se Zaječarska gitarijada okrenula modernijem izrazu i internacionalizaciji. Na festivalu će pored nastupa domaćih i stranih gostiju, biti i drugih sadržaja, radionica, predavanja i video projekcija.
Kampanja protiv rok muzike u našoj sredini traje od samog nastanka ovog, kako mnogi smatraju, subverzivnog muzičkog pravca. Izvođači rok muzike su svojim pasivnim stavom i često neatraktivnim scenskim nastupom, išli na ruku domaćim medijima, naviklih na besmislenu tematiku domaćih kvazi zvezda i njihovih, do kiča, pompeznih nastupa. Po mom shvatanju, Gitarijada će, uz EXIT, pokušati da razbije stereotipe. Nastup mojih muzičara i drugih umetnika sa kojima sarađujem upravo će tome doprineti.
Dokaz da se festival menja i otvara je i to što sam, iako pripadnik prve generacije rok muzičara, počev od beogradske grupe "Džentlmeni", sada prvi put dobila poziv za gostovanje" - kaže Slađana Milošević koja će svojim nastupom, obeležiti i 40 godina od svoje prve pobede na "Omladinskom festivalu Maglaj", 1974. godine.

Нема коментара:

Постави коментар