3. 4. 2011.

4. APRILA OMLADINA UZVRAĆA UDARAC

::: BEOGRAD :::
Vreme --- ponedeljak, 4. april 17:00 h - 20:00 h
Mesto --- Trg republike

Dosta je bilo! Svakog dana tonemo sve dublje i svima je jasno da je život u Srbiji postao nepodnošljiv. Posla nema. Inflacija jede plate. Guraju nas u stanje apatije i beznađa kako bi nas lakše kontrolisali. Tajkuni i njihovi političari, jedini koji u zemlji žive dobro, poručuju nam da smo neradnici koji su sami krivi za sopstveno siromaštvo.
Vlast i opozicija se utrkuju za glasove, a niko od njih ne radi ništa da nam zaista bude... bolje. Umeju samo da obećavaju i krše obećanja! Rasprodaju šta stignu, preduzeća zvrje prazna, ekonomija je uništena. Preko milion ljudi je nezaposleno: starije generacije su ostale bez posla, a mladi mogu da se zaposle samo kod Miškovića i sličnih bandita, da bi za mizernu platu trpeli omalovažavanja. Zamajavali su nas pričom o belom šengenu. Ko sada ima para da ode bilo gde? Stranački podmlaci koji putuju po zemlji i inostranstvu i blamiraju se svojim izjavama u javnosti.
Srbija nije jedina zemlja u kojoj vladaju korupcija i samovolja stranačkih prevaranata i čija budućnost zavisi od interesa birokrata i krvopija iz MMF, EU, SAD, Rusije i ostalih "velikih igrača". Danas je vreme kada po celom svetu narodi ustaju protiv lopova sa vlasti, od Tunisa, preko Hrvatske do SAD. Šta mi kog đavola čekamo?!
Protesti opljačkanih radnika sve su učestaliji, protestuju i studenti i mnogi drugi koji su obespravljeni. Ipak, svi smo do sada ostali izolovani jedni od drugih. Policija nas zatvara u kordone, hapsi i prebija. Jure klince koji piju po parkovima, a narko-bosovi i ostali kriminalci su "uspešni preduzetnici". 150,000 nadzornih kamera samo u Beogradu, zabrana kupovine alkohola posle 10 uveče, komunalna policija po autobusima, žandarmerija po uličnim ćoškovima, preventivna hapšenja... Na nama je da plaćamo sve veće poreze, da se snađemo za posao, obrazovanje, zdravlje i da ĆUTIMO!
Ovakvo stanje se ne može menjati na izborima na kojima biramo između onih koji su sada na vlasti i onih koji su se na vlasti već pokazali - onih koji odgovaraju svojim finansijerima, a ne narodu!
DOSTA JE BILO!

::: ::::
*4. APRILA U 17 ČASOVA okupićemo se na Trgu republike da sa gorčinom obeležimo Dan studenata - svih nas koji ne možemo sebi da priuštimo studiranje koje sve više postaje privilegija bogatih i svih nas koji ćemo sutra svoju diplomu moći samo da okačimo o klin! Ovo više nije dan studenata - ovo je dan MLADIH I NEZAPOSLENIH KOJI USTAJU ZA SVOJA PRAVA!

****
PROSLEDI OVU STRANICU SVIMA KOJE ZNAŠ! ISPIŠI GRAFITE PO SVOM KRAJU KOJI POZIVAJU NA PROTEST! PROŠIRIMO PROTESTE PO CELOJ ZEMLJI! NEĆEMO DA PLAĆAMO ZA NJIHOVU KRIZU!

Нема коментара:

Постави коментар