10. 2. 2017.

[O3ONE] NAJAVA IZLOZBE :: Izlozba umetnicke kolekcije CZLO "Sumatovacka" :: Izlozba traje od 13. do 28. februara 2017 :: Svecano otvaranje 13. februara u 19 casova


Izlozba umetnicke kolekcije CZLO "Sumatovacka"
Od 13. do 28. februara 2017
Svecano otvaranje 13. februara u 19h 
Pozivamo vas na otvaranje izlozbe umetnicke kolekcije CZLO "Sumatovacka" u galeriji O3ONE koja svedoci o bogatstvu savremene umetnicke produkcije ali i vrednosti Sumatovacke za razvoj umetnosti i afirmaciju mladih autora.
Umetnicka kolekcija Sumatovacke je projekat u nastajanju Centra za likovno obrazovanje, zapocet 2010. godine s ciljem da ukaze na kontinuirani doprinos ove ustanove u oblikovanju i razvoju umetnicke scene i kulturno-obrazovni karakter delatnosti koju obavlja punih sedam decenija.
Pored domacih autora uvrsetna su i dela umetnika iz inostranstva koji su gostovali u programima Sumatovacke u proteklih nekoliko godina. Zahvaljujuci podrsci Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, tokom 2015. i 2016. realizovana je akvizicija i kolekcija je postala bogatija za 31 rad i zbirku u javnom prostoru pod nazivom Vrt skulpture.

Нема коментара:

Постави коментар