19. 9. 2013.

Putnici najsporijeg voza...


Putnici su od nervoze lomili vrata od kabina. Jedinu hranu koju smo dobili bilo je nakon 13 sati puta kod Prijepolja u tunelu kom smo proveli šest sati, i to male pljeskavice i pola litra vode - priča za “Blic” Marko Jovanović, jedan od 270 putnika voza na relaciji Beograd - Bar koji je putovao od ponedeljka do srede puna 32 sata

- Prvi put je voz stao u Barajevu, 27 kilometara od Beograda, i za tih sedam sati, koliko smo čekali, niko nam nije rekao šta se događa. U šest ujutru smo napokon krenuli dalje - priča Marko koji je rođendan neplanirano “proslavio” u vozu.

Jovan B. je iz Beograda krenuo na sahranu babi u Crnu Goru. Nakon odiseje u Barajevu, odlučio je da siđe u Užicu i da automobilom stigne do Podgorice.

- Siguran sam da smo još iz Beograda krenuli pokvarenim vozom. Sramota! - priča Jovan B.

Baksuzni voz je po dolasku u Crnu Goru, ponovo stao. Grom je udario u prugu, istopio šinu i zapalio pragove. Sedam sati je trebalo da se pruga osposobi i voz krene.

„Železnice Srbije“ juče su se izvinile putnicima i najavile da će ispitati ko je bio odgovoran. Namučenim putnicima obećano je da će novac biti vraćen. Oni po zakonu imaju pravo na odštetu. Trebalo bi da se žale „Železnicama“ ili Saobraćajnoj inspekciji, rekao je za “Blic” Goran Papović, predsednik Nacionalnog udruženja potrošača. Novi ministar saobraćaja Aleksandar Antić takođe se oglasio, rekavši da će tražiti objašnjenje za ovaj inciden
(izvor ---- BLIC)

Нема коментара:

Постави коментар