9. 9. 2010.

Beograd svetlosti



Instituto Cervantes Belgrado Instituto Cervantes

Četvrtak, 9. septembar, 20h

Beograd svetlosti
Festival posvećen kulturi svetla

Treći po redu festival "Beograd svetlosti" održaće se u periodu od 9. do 16. septembra 2010. godine. Kroz pet programskih celina nazvanih "Sjaj iz mraka", "Svetlucanje", "Svetlosna gerila", "Svetlosni detektivi", "Budućnost je sjajna", festival se i ove godine obraća stručnjacima, studentima, školskoj i predškolskoj deci, kao i najširoj javnosti. U vidu izložbi, instalacija, predavanja i radionica, predstaviće se umetnici, dizajneri, arhitekte i ostali stručnjaci iz Francuske, Portugala, Nemačke, Švedske, Italije, Austrije i Srbije.
Portugalski duo Ocubo gostuje sa svojom čuvenom interaktivnom svetlosnom instalacijom Human tiles i otvara festival projekcijom na fasadu Instituta Servantes. Francuski vizuelni umetnik Bernard Murinjeu ispituje arhitekturu i javne prostore svojim svetlećim objektima velikog formata smeštenih na nekoliko beogradskih fasada.
Svetislav Calić ispričaće svetlosnu priču o JDP-u, duo Aleksandra Stratimirović/Federico Favero osvetljava viziju Beograda i budućnosti njegovih najmlađih stanovnika...
Detaljan program festivala i sve informacije o učesnicima, radionicama, seminaru i lokacijama nalaze se na www.belgradeoflight.net.

Dobrodošli u Beograd svetlosti!

Нема коментара:

Постави коментар