19. 5. 2010.

Festival kratkih NET filmova

Rok za prijavu filmova je 1. jun 2010.

1. Odaberi temu
“Pogledaj me” ima tri kategorije: Moje Mesto, Moje Delo i Moj Pokret.
Ukoliko osećate blisku i neraskidivu vezu sa svojom okolinom, a određeni prostor doživljavate kao svoj “dom”, Moje Mesto je mesto za vas! Bilo da je to park, klupa, spomenik, terasa, kafić, ili mesto gde blejite, učite, skačete, mislite, kupujete mleko ili krastavce, možete ga izabrati kao temu.
Moje Delo je kategorija za stvaralaštvo. Kroz nju možete predstaviti vaših ruku delo, od pesme preko slike, pa sve do velikih instalacija. U obzir ulaze i naučni uzumi, zanimljive spravice koje možda još nisu našle svoju svrhu, a ni gomila lego kockica sklopljena sa smislom ne odskače od teme.
Za one najrazgibanije, postoji Moj Pokret. Šut na koš, odbrana penala ili umetničko klizanje. Takođe i slajdovi skejtom, ali i plesni pokret, kuglanje, pa čak i boćanje ukoliko vam se učini zanimljivim. Sve odgovara uslovima konkursa, ukoliko volite to da radite.

2. Snimi se
Za snimanje filmova nije potrebno iskustvo, niti umeće u režiji, kameri, pa ni scenariju, niti će se vrednovati kod žirija, a verujemo ni kod publike. Smisao festivala “Pogledaj me” je u sadržaju, pa vam stoga savetujemo da najviše razmišljate o načinu na koji ćete vaš sadržaj približiti publici. Imajte na umu da će publika, a i žiri, sigurno osetiti koliko vam je tematika bitna.
Što se tiče tehnike, možete koristiti kamere, foto-aparate, mobilne telefone, faktički sve što zapisuje video snimke. Nije neophodno da sami snimite video, a posebno za kategoriju Moj Pokret vam preporučujemo “pomoć prijatelja”.

3. Okači film na internet
Nakon snimanja, dolazi proces kačenja na internet. Sigurni smo da vas ima dosta koj ste to već radili, ali nije na odmet ponoviti poteze. Otvorite neku od internet platformi koje služe za kačenje video materijala: youtube.com, vimeo.com, megavideo.com i sl. Ukoliko već nemate nalog, otvorite ga koristeći opciju “sign up”, “create account”, “register”. Obavezno koristite svoj e-mail, jer ćete dalja uputstva dobiti na tu adresu.
Zatim je potrebno da se ulogujete (opcije “log in” ili “sign in”) i kliknete na “browse”, što vam omogućava da izaberete fajl sa vašeg hard diska. Na kraju kliknite ok i budite strpljivi, jer su video zapisi veći fajlovi od fotografija i potrebno je vreme da se “upload”-uju.
Ako vam se ovo čini previše komplikovano sa svim tim nepoznatim izrazima, pogledajte snimak koji smo spremili za vas: http://pogledajme.net/?p=75.

4. Pošalji nam link na prijava (at) pogledajme.net
Kada podizanje snimka bude gotovo, dobićete jedinstvenu adresu, takozvani URL svog snimka, koji treba da nam pošaljete na adresu prijava@pogledajme.net. Uz to, dostavite nam:
- vaše ime i prezime,
- datum rođenja,
- prebivalište,
- opisnu rečenicu koja će predstaviti vaš snimak
- kategoriju kojoj snimak pripada.

5. Promoviši svoj film
Krajnji deo procesa predstavlja aktivnost na Facebook-u i sajtu festivala. Prvenstveno ćemo mi okačiti snimak na FB stranici www.facebook.com/pogledajme, čime zvanično ulazite u borbu za nagradu. Zatim ćemo vam na e-mail dostaviti link vašeg posta, kako biste jednostavnije mogli da ga promovišete, prosledite prijateljima, okačite na sopstvenu stranicu. Na taj način, vreme slanja neće imati veliki značaj, jer post vašeg snimka se ne može izgubiti u moru drugih. Mada, kao mali marketinški savet, uvek je najbolje što pre krenuti sa promocijom, tako da ne oklevajte sa snimanjem :) .
Ne budite lenji i nemojte da vas mrzi ili da osećate blam da promovišete svoj snimak. Jer, između ostalog, cilj ovog festivala je da podstaknemo one najkreativnije oko nas da se izbore sa onim možda manje vrednim, ali više napadnim. Mi vam za to pružamo punu podršku, ali zapamtite da, kako to uvek i jeste, glavnu bitku vodite vi.

6. Nagrade
Na Festivalu kratkih inetrnet filmova “Pogledaj me” biće dodeljene četiri nagrade. Tri će dodeliti žiri, a jednu publika. Glasovi publike biće određeni brojem “like”-ova vašeg snimka na Facebook-u (zbog toga ona naširoka priča o promociji), dok će žiri izabrati po jedan najzanimljiviji snimak u sve tri kategorije.
Iznos svake nagrade je 400 eura, koje možete iskoristiti za lični razvoj i nastavak usavršavanja vaše delatnosti, veštine, hobija. To može biti sportska oprema, električni uređaji, određeni originalni software, putovanje, kurs i slično.

Нема коментара:

Постави коментар