11. 3. 2010.

Kosmogina u Rumi - Preko crte

RUMA -- Provokativna beogradska autorka Kosmogina predstaviće 12. marta u Kulturnom centru u Rumi zbirku priča “F book”, uz performans "Preko crte" - multimedijalni kosmoginoidni šou.
Zbirka priča “F book” objavljena je 2009. godine, u izdanju kuća Kornet i Karpos iz Beograda, a u Rumi će biti prodavana uz popust, pri čemu je ulaz besplatan.
Kosmogina je premijerno predstavila “F book” u martu 2009. u Magacinu u Kraljevića Marka, u organizaciji SEEcult.org-a, a ta vrlo uspešna i posećena promocija takođe je bila u formi multimedijalnog performansa, kojim je autorka dočarala sa gostima deo atmosfere iz svojih provokativnih priča, kojima se poigrava identitetima, ismejava patrijarhalne vrednosti društva i slavi uživanje u svakom trenutku života.
Na internacionalnoj filološkoj slavističkoj konferenciji "Tabu široko otvorenih očiju", na Institutu A. Mickieviča u Poznanju u Poljskoj, knjiga “F book” je u decembru 2009. godine predstavljena u oblasti obaranja jezičkih i tematskih tabua. (izvor -- SEECult)

Нема коментара:

Постави коментар