13.06.2020.

B. Ružić: DONOR i DRUGE DRAME - promocija knjigePromocija knjige Donor i druge drame autora Branka Ružića održat će se 16. lipnja u kafiću &TD-a s početkom u 12 sati.
Knjigu će predstaviti autor Branko Ružić, redateljica Nina Kleflin, a odlomke iz knjige će pročitati glumci Dijana Vidušin i Saša Anočić. Moderator je Davor Šišmanović.
Unatoč krizi izazvanoj epidemijom (pandemijom) i nedavnom potresu koji je pogodio Zagreb, objavljena je knjiga Branka RužićDonor i druge drame iz novopokrenute Male dramske biblioteke u izdanju Studentskoga centra u Zagrebu, Teatra &TD. Knjiga sadrži tri dramska teksta. Pored naslovnog Donora koji je svoju uspješnu praizvedbu imao u Engleskoj, a hrvatsku pretpremijeru imat će navečer na dan predstavljanja knjige u Teatru &TD, u režiji Nine Kleflin s Dijanom Vidušin i Sašom Anočićem u glavnim ulogama, tu je drama Bolje sutra svojevremeno praizvedena u HNK Split, te do sada neizvođeni tekst Stipe.
„Jednoga dana studenti će učiti o tome kako kultura nije posustala ni u najgorim danima koji su zadesili Zagreb u 21.stoljeću. Veselim se ovoj knjizi kao ni jednoj u životu s čijim nastankom sam bio povezan... ovo nije samo knjiga -  ovo je dokaz da kulturni život nije u Zagrebu i Hrvatskoj  zastao…“ (Miro Gavran).
Urednički savjet biblioteke Davor Šišmanović, Mate Matišić i Miro Gavran do kraja kalendarske godine najavljuju i objavljivanje zbornika najmlađih pisaca, mahom studenata dramaturgije na zagrebačkoj ADU, te knjige drama suvremenog njemačkog autora Sebastiana Seidela, čija je predstava Hamlet For You od prošle godine na repertoaru Teatra &TD.“ Izvršna urednica knjige je Danijela Andrijašević Wittine, a grafička urednica Ida Glujić.

Нема коментара:

Постави коментар