9. 5. 2019.

Tras! festival stripa za vikend u Beogradu




Subota, 11. maj od 11.00 do 19.30, Kulturni centar Grad

Festival posvećen devetoj umetnosti, Tras! Beogradski festival stripa održaće se u subotu, 11. maja u Kulturnom centru Grad, i trajaće od 11 do 19.30 časova. Posetioci festivala imaće priliku da uživaju u bogatom interaktivnom programu i berzi stripa, a među gostima ovogodišnjeg trećeg po redu izdanja naći će se cenjena imena strip – scene kao što su Valter Venturi, Đovani Fregijeri i Igor Kordej. Svi programski sadržaji Tras! festivala stripa besplatni su i otvoreni za sve posetioce.
Tras! festival treću godinu zaredom zbližava domaće i strane izdavače, koji zahvaljujući tome predstavljaju nova kvalitetna izdanja domaćoj publici. Tako će u okviru ovogodišnjeg izdanja biti održana celodnevna aktivnost berze stripa renomiranih izdavačkih kuća među kojima su Veseli četvrtak, Čarobna knjiga, Phoenix press, Darkwood, Makondo, Komiko, System Comics, Besna kobila, Dibidus, Forma B, Everest Media, Modesty stripovi i knjižara Alan Ford.
Osim toga, biće upriličen i program Autori za publiku u okviru kog će gosti festivala crtati i pisati posvete posetiocima. U periodu od 11.30 do 13.00 i od 16.30 do 18.00 posetioci će imati priliku da dobiju crteže od Đovanija Fegijerija, Valtera Venturija, Igora Kordeja, Dark Perovića i Štefa Bartolića. Deljenje brojeva za posvete i crtanje održaće se petnaest minuta pre navedenih termina.  
U periodu od 18.30 do 19.30 časova posetioce festivala očekuje i Aukcija izloženih printova, u okviru kog će svi potencijalni učesnici aukcije imati priliku da svojoj strip – kolekciji pridodaju još koju potpisanu i uramljenu reprodukovanu tablu ili plakat gostiju festivala.
Tras! Beogradski festival stripa ove godine doživeće svoje treće izdanje. Osmišljen kao interaktivna manifestacija sa više tematskih oblasti delovanja, festival je namenjen ljubiteljima strip-umetnosti svih uzrasta.

Нема коментара:

Постави коментар