27. 5. 2015.

18. FAKI - MEĐUNARODNI FESTIVAL ALTERNATIVNOG KAZALIŠNOG IZRIČAJA 26.5.-30.5. 2015. AKC MEDIKA






Srijeda 27. svibnja

Sarah Calver                                                                                         
I GAVE HIM AN ORCHID
Flight of the Escales , Berlin/London
60min

20h Žonglerska dvorana
I gave him an orchid je istraživanje slomljenog srca sad i onda: 1885. Sarah Henley skače s Bristolskog mosta. Preživjela je. 2014. Sarah priča o tome i drugim stvarima koje nas tjeraju preko ruba. Predstava je inspirirana stvarnim slomljenim srcima; neka su dobivena, neka nađena, neka ukradena.
Sarah CALVER je  britanska izvedbena umjetnica, spisateljica i redateljica koja živi između Berlina, Londona i Suffolka. Studirala je na školi Jacquea Lecoqa te Central School of Speech and Drama. Kao izvođačica surađivala je s kompanijama Fevered Sleep, Moving Dust, National Theatre and NTS, Offstage, Blind Summit, Tangled Feet, Made in China, FanShen, GameShow, Divano Occidentale Orientale (Odin), OVNV, Wooster Group i Gecko. FLIGHT OF THE ESCALES je međunarodni kazališni kolektiv koji su osnovale Sarah Calver i Marie Filippi 2011.

Rosa Palasciano                                                                      
IVETOTELLUSOMETHING
Doo – DivanoOccidentaleOrientale, Rim
5min u loop-u

21h WC pored Žonglerske dvorane
Performans o potrebi za kontaktom između Umjetnika i Gledatelja. U neobičnom prostoru... 'Sad – više nego ikad, kao umjetnik, osjećam potrebu da ne uspijem i da padnem u krizu. Gledatelj/voajer (koji špijunira ili ne) je taj koji dopušta mojoj svijesti da zadobije mišljenje. Posljednje putovanje iz Centralne Amerike u Sjevernu Europu dalo mi je potvrdu: ljudi žele biti oslovljeni, dirani i manipulirani, skoro kao u bionergetskoj praksi.' Produkcija: Divano Occidentale Orientale/Expop Teatro/AQB Art Quarter Budapest
Izvedbenu skupinu DOO - Divano Occidentale Orientale osnovali su u siječnju 2010. Giuseppe L. Bonifati iz Rima i Monserrat Montero Cole iz Costa Rica. U samo četiri godine postojanja skupina je proizvela niz raznolikih radova: Ammaliata (2009), Cala ‘a Saudage (2010), Pepè El Bastardo Impaziente e Innamorato (2011) Maiden in Costa Rica (2012),ivetotellusomething, (2012) Qui-es-tu? Tu me tues; Maren og Jeg; The Judgement (2014), The Last Blow (2015). Nastupali su u kazalištima i na festivalima nacionalnog i međunarodnog značaja u Italiji, Danskoj, Costa Rici, Poljskoj, Bosni i Hercegovini, Mađarskoj, Venezueli, Bugarskoj i Sloveniji.

Alice Masprone                                                                                                     
SURVIVAL KIT: ALICE' ADVENTURE THROUGH THE FREEZING BAG
Compagnia Oxymoron, Bolonja
30 min

22h Filmski studio
Survival Kit je priča o hladnjacima, zamrzivačima, rashladnim torbama i termometrima. Strogost norme i nepopustljiva potreba, samo prividno jednostavna, nagone me na raspravu o mojoj stvarnosti, u kojoj ogoljavam sebe i ljude koje sretnem do same ljudskosti. 
Slikarskog zaleđa, Alice MASPRONE pristupila je kazalištu i performansu tražeći treću dimenziju u pokretu i radeći s interdisciplinarnim temama samostalno ili u suradnji s drugim umjetnicima. Nakon pohađanja satova Butoh plesa i suvremenog plesa, upisuje M.A. iz plesnih studija na Slobodnom sveučilištu u Berlinu. 2011. priključuje se radu grupe Compagnia Oxymoron.


Evandro Pedroni                                                                                                
GREEN TOO EARLY. YELLOW JUST RIGHT. BLACK TOO LATE.
Beč
20 min

22:45h Filmski studio
Nesigurnost, samospoznaja i otkriće u realnom scenskom vremenu. Karakterna minijatura bazirana na žestokoj emocionalnoj mimi i dramskoj empatiji, koja izjednačava plesnu repetitivnost i performersku nasilnost, nudeći drugačiju percepciju vlastitih i tuđih uvjerenja. 
Evandro PEDRONI je samostalni plesni i izvedbeni umjetnik. Diplomirao je Performance Major program na Salzburškoj Eksperimentalnoj akademiji plesa (SEAD) i bio stipendist TanzQuartier Wien. Nastupao je u Austriji, Njemačkoj, Grčkoj, Makedoniji, Francuskoj i Švicarskoj za 
Martina Nachbara, Olega Soulimenka, Huberta Lepku, Stellu Zannou, Edana Gorlickog, SETanzTheater i druge.
Tokom svih dana festivala u Jazzu je izložena plesna instalacija austrijskog likovnog umjetnika Klausa Pintera, koja se sastoji od papirnatih art printeva koji animiraju publiku prema plesnim pokretima. Pozvani ste razmještati printove i mijenjati izvedbu instalacije.

Ulaz na cijeli festival je besplatan iz uvjerenja.

FAKI je neprofitni kazališni festival koji već 18. godinu organizira Autonomni kulturni centar Attack! s ciljem da svim kulturnim aktivistima i kazalištarcima iz različitih zemalja pruži priliku za međusobni susret, komunikaciju i prezentaciju rada. FAKI festival su financijski  podržali Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Zagreb - Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport, zaklada Kultura nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva i Goethe-Institut Kroatien.

Medijski pokrovitelj je Radio Student, više o festivalu na attack.hr.

Нема коментара:

Постави коментар