30. 8. 2013.

Ex-ministar kulture is gone!



   ---  Pozorišni reditelj, vlasnik Muzeja automobila i najstarije poslastičarnice u Beogradu Bratislav Petković i pre nego što je stupio na dužnost ministra kulture skrenuo pažnju izjavama da je u Srbiji zapostavljena “patriotska kultura” i da “Narodni muzej treba izmestiti u zgradu Glavne pošte u Takovskoj“ i slično.
---     Kada je stupio na dužnost, obećao je hitnu sanaciju i otvaranje Narodnog muzeja i Muzeja savremene umetnosti, od čega naravno nije bilo ništa sve do danas.
---- Ozbiljni incidenti obeležili su njegov mandat. Prvo je sredinom marta državni sekretar Miroslav Tasić fizički napao vozača ministra. Tasić je posle toga dobio otkaz, baš kao i slikar Mane Šakić, sin Olivere Katarine, koji je dva puta je ošamario članicu komisije Ministarstva za dodelu sredstava na konkursu za savremene vizuelne umetnosti. Ponovo je vraćen na posao posle intervencije ministra.
---    Rezultati konkursa za sufinansiranje manifestacija su posebno obeležili Petkovićev mandat jer su džez festival Nišvil i Oktobarski salon jednostavno zaboravljeni (pod pritiskom javnosti im je ipak dodeljen novac), baš kao i filmski stvaraoci kojima je poručeno da je za kinematografiju u 2013. odvojeno nula(0) dinara.
---    Prekjučerašnje odobravanje 1,7 miliona dinara Živoradu Ajdačiću, kao razlika za brojne projekte njegove KPZ, poslednji je gaf Petkovića.
(izvor --- BLIC)

Нема коментара:

Постави коментар