30.08.2013.

Koncert Slađane Milošević u Novom Sadu


U karijeri dugoj tri i po decenije, Aleksandra Slađana Milošević sinonim je za beskompromisni kvalitet, avangardni umetnički izraz, internacionalne parametre i mnogostruke talente. U svojim muzičkim izdanjima, Aleksandra Slađana Milošević se pojavljuje kao kompozitor, tekstopisac, aranžer, producent, vokal, gitarista, bas gitarista, violinista, klavijaturista i perkusionista. Gostovala je u stotinama gradova SSSR-a, od polarnog kruga i grada Murmanska do južnog Sočija; od Nijagarinih vodopada do Misisipija, Njujorka i Los Anđelesa; u brojnim gradovima Evrope i cele stare Jugoslavije. Nastupala je u mnogim državama: Mađarska, Grčka, SAD, Kanada, Rusija, Kina, Nemačka, Švajcarska, Italija, Rusija, Letonija, Latvija, Estonija, Ukrajina, Gruzija, Azarbejdžan, Jermenija, Belorusija itd. Ostvarenja: 9 muzičkih albuma, 11 singlova, brojne kompilacije, gostovanja, radio i drugi snimci. Dela su izdata u zemljama bivše Jugoslavije, Sovjetskom Savezu, Kini, Nemačkoj, Švedskoj, Japanu, Finskoj, U.S.A.


Osim muzičke karijere, Aleksandra Slađana Milošević je aktivno angažovana na mnogim poljima kulturne i javne delatnosti – osnivač “Koalicije za mir i pravdu u Jugoslaviji”, aktivni učesnik “Programa za kulturni preporod Srbije” (kada je počela i rad na konceptu Reforme muzičke industrije), scenarista i režiser dokumentarnog serijala od pet epizoda, pod nazivom “Muzička Industrija Amerike”, snimljenog u Los Anđelesu. Godine 2001. izdato je njeno prvo veće literarno ostvarenje, knjiga “Adame ne ljuti se – koautorski rad sa dr Jasminom Malešević, a od kraja 2007. godine ulazi u završnicu rada na svojoj knjizi pod nazivom “Civilizacija i žena – Muška žena” – faktografskog pregleda uloge žene u istoriji drevnih civilizacija i analize muško-ženskih odnosa u modernom vremenu. U septembru 2012. godine autorsko-enciklopedijsko delo “Civilizacija i žena – Muška žena”, I i II tom, napisano na 1.726 strana – pojavilo se na domaćem tržištu.

Koncert  “Ženska žena - Muška žena” Aleksandre Slađane Milošević, u organizaciji festivala Cantat Novi Sad, održaće se 29. avgusta 2013. god. u  novosadskom Studiju “M”. Gosti koncerta – vokalni ansambl “Novosadski Nonet”, kabare "Limunacija", Predrag Đoković, kontratenor i prošlogodišnji pobednik festivala Cantat, Ognjen Vuletić.

PRODAJA KARATA:

Нема коментара:

Постави коментар