3. 11. 2011.

Dobrica Ćosić slomio desno rame na Zlatiboru

UŽICE -

Književnik Dobrica Ćosić slomio je desnu ruku na Zlatiboru pošto se sapleo o stepenik i pao na ulazu u restoransku salu hotela „Palisad“. Posle ukazane pomoći u užičkoj bolnici, nekadašnji predsednik SRJ prekinuo je odmor na Zlatiboru i vratio se u Beograd.
Prema saznanjima „Blica“, Ćosić je na ovu planinu došao u nedelju s namerom da dve nedelje odmara i piše svoj novi roman.
Preksinoć oko 20 sati iz hotelskog apartmana „Palisada“ u kome je odseo zaputio se u restoran na večeru.
Na ulasku u salu, kako se pretpostavlja, nije opazio stepenike, već je nespretno nagazio na jedan od njih, izgubio ravnotežu i srušio se na pod. U sali se čuo tup udarac iz hola što je alarmiralo osoblje hotela koje je Ćosića pažljivo pridiglo na noge i odvelo u sobu.
Uskoro je u „Palisad“ pristigla hitna pomoć iz Čajetine koja je, u prvi mah strahujući da se radi o srčanom napadu, ipak konstatovala povredu ruke u predelu ramena.
Nešto iza 21 sat Dobirca Ćosić je prevežen u Optšu bolnicu Užice gde je u sedećim bolesničkim kolicima doveden na ortopedsko odeljenje. Dežurna ekipa u kojoj su bili dr Miroslav Jevtić i gipser Srđan Tomašević nakon detaljnog pregleda ustanovila je prelom desne ramene kosti, što je iziskivalo stavljanje gipsane longete.
Tokom intervencije Ćosić je delovao pribrano, ali se žalio na bolove, raspitivao koliko je povreda teška i koliko dugo će trajati oporavak.
Premda se radi o prelomu, rečeno je „Blicu“ u bolnici, koji ne zahteva operativno lečenje, Ćosić je posle intervencije otpušten iz ove ustanove. Automobilom koji mu je obezbedio biznismen Vasilije Mićić, vlasnik „Paliasada“, književnik je tokom večeri otputovao u Beograd.

(izvor ------ BLIC)

Нема коментара:

Постави коментар