23. 8. 2010.

FESTIVAL "JUNAK NAŠEG DOBA"


BEOGRAD ::: KPGT Beograd posle dužeg vremena najavljuje premijere novih I obnovljenih predstava na scenama u Staroj Šećerani na Čukarici, Radnička 3.
Ova vest ne znači da je KPGT potpuno sanirao posledice požara od pre nekoliko godina, niti da je iznenada dobio dotacije od vlasnika raznih budžeta.
Ova vest znači samo da je KPGT sa 30 mladih umetnika I svojim glumcima veteranima pripremio, u potpunosti se oslanjajući samo na svoju publiku, sezonu pod nazivom
JUNAK NAŠEG DOBA
(Honni soit qui mal y pense – Neka se stidi ko rdjavo pomisli).
Sezona će trajati od 25. Avgusta do 15. Septembra 2010.
Biće izvedeno pet premijera, tri premijere obnovljenih predstava sa novim ansamblom I četiri obnovljene predstave sa ranijeg repertoara KPGT i glumcima koji su I do sada igrali u njima.
JUNAK NAŠEG DOBA je produkcioni festival u tradiciji letnjih sezona KPGT koje su tokom protekle 32 godine nosile nazive YU Fest, Godo fest, Avala fest, Budva Grad Teatar, Kotor art, Šekspir fest, Molijer fest, Balkanske tragedije, Zlatno doba, Danilo Kiš fest , Hajner Miler fest, Peter Handke fest, Sugar babe fest.
Neke od ovih sezona postale su letnji festivali koji do danas traju I sa uspehom ih vode drugi ljudi.
Kao I u vreme osnivanja KPGT sa predstavom OSLOBODJENJE SKOPLJA i978. U Zagrebu, i najnovijom produkcijom Kazališta Pozorišta Gledališča Teatra preovladjuju ambijentalne predstave I predstave koje se izvode u specifičnim prostorima.
Kao i ranije u predstavama učestvuju jugoslovenski glumci iz čitavog jugoslovenskog kulturnog prostora, za sada nekoliko najtalentovanijih, ali sa namerom da ih bude što više.

Нема коментара:

Постави коментар