25.05.2020.

Akcija ZVONIMO ZA UMETNIČKO OBRAZOVANJEDa li smatrate da umetničko obrazovanje treba da je dostupno svakom detetu, mladoj osobi, svima?
Da li verujete da su nam umetnost i kultura važni i neophodni?
Da li želite da sa vaša podrška čuje?
Ako je vaš odgovor
DA!
pridružite sa našoj akciji, fleš mobu koji će se desiti u celom svetu istog dana.

U ponedeljak 25. maja u podne, zazvonite u znak podrška umetničkom obrazovanju, najavljujući početak UNESCO Međunarodne nedelje umetničkog obrazovanja.
Zazvonite zvonima i zvončićima sa vaših prozora, terasa, parkova, ulica, učionica, gde god da se nalazite.
Veličina i zvuk zvona nisu važni.
Zazvonite za podršku umetničkom obrazovanju!
Ako možete, fotografišite nekog kada zvoni, ili snimite kraći video. Postavite sliku ili snimak na vaš Istagram, Facebook ili Twitter nalog, uz haštagove:
#BellsForArtEd
#IDEA
#ArtsEdWeek
#ArtsUnitesUs
#UNESCO
#CEDEUM

Ili ih pošaljite nama u Messingeru naše FB stranice Centar za dramu u edukaciji i umetnosti ili na mejl: cedeuminfo@gmail.com da bi vaša fotografija ili snimak ušli u kraći video o događaju.
Ova akcija je nastala na inicijativu Centra za dramu u edukaciji i umetnosti CEDEUM kao deo projekta IGRAJ (SE)-deset godina međunarodne strategije umetničkog obrazovanja. CEDEUM je nacionalni centar Međunarodne asocijacije za dramu/pozorište u obrazovanju-IDEA (International Drama/Theatre and Education Association) i akcija je naš doprinos kampanji organizacije WAAE (World Alliance for Art Education) obeležavanja Međunarodne nedelje umetničkog obrazovanja.
Fleš mob je inspirisan akcijom Zazvonite za IDEA dan koju je pokrenula Tintti Karppinen iz organizacije FIDEA, finske članice asocijacije IDEA.
Podelite informaciju o akciji na vašim platformama i mejling listama!
Slobodno nam pišite ako imate pitanja i sugestije!


Нема коментара:

Постави коментар