16. 1. 2020.

PROMOCIJA KNJIGE „PRAVO NA KRIK“ JOZEFINE A. PETROVIĆ



Nakladnik Viva Verbum poziva na promociju knjige Jozefine A. Petrović „Pravo na krik“ koja će se održati u četvrtak 16. siječnja 2020. godine u 18 sati u Novinarskom domu, Perkovčeva 2/1, Zagreb.

„Pravo na krik“ je ženski roman zgusnutih emocija. U 32 poglavlja isprepliću se životne priče u prošlosti i sadašnjosti kroz dvije linije pripovijedanja posve različitim stilovima. „Ovo je izvrsno napisano prozno djelo o djevojci, mladoj ženi, ali i o društvu. Roman koji će, uvjerena sam, postati književni hit.“, osvrt je pjesnikinje Marijane Rukavina Jerkić.
O knjizi će govoriti urednica Nera Karolina Barbarić, te pjesnikinja Marijana Rukavina Jerkić, književnik Branimir Baron-Brljević te pisac i režiser Pero Kvesić.
U promociji će sudjelovati glumice Nina Violić i Hana Hegedušić te glazbena umjetnica, violončelistica Ana Rucner.

Jozefina A. Petrović je publicistkinja, sindikalistica, aktivistica i feministica, rođena Zagrepčanka bokeljskoga podrijetla. Živi u Zagrebu, majka je dviju kćeri i baka. Osnovu školu, englesku gimnaziju i Pravni fakultet završila je u Zagrebu. Surađivala je u različitim novinama za mlade, pisala u brojnim novinama i stručnim časopisima. Autorica je i koautorica više knjiga, a napisala je i više autorskih i koautorskih knjiga te priručnika na engleskom jeziku. Cijelog je života aktivna na polju sindikata, ljudskih i ženskih prava, stručno se usavršavala kao predavačica i edukatorica na područjima diskriminacije, ravnopravnosti na radnim mjestima i ljudskim pravima. Na književnom polju u ranim je dvadesetim objavljivala poeziju i kratke formate proze te sudjelovala u boemskog krugu „Jutra poezije“. Osvajala je različite nagrade i priznanja tijekom svojeg profesionalnog rada: Zlatno pero godine 1981., Nagrada Društva novinara Hrvatske 1981., Nagrada za ženska prava „Kata Pejnović“ 1987., Nagrada za ženska prava u Hrvatskoj „Europski krug“ 1999.
Radujemo se Vašem dolasku!

Нема коментара:

Постави коментар