19. 9. 2019.

ПРЕДСТАВЉАЊЕ КЊИГЕ ЧЕДОМИРА ЈАНИЧИЋА ET IN ARCADIA EGO (ГБКБ, 2018)


Четвртак, 26. септембар  2019. године, у 18 часова,
сала Дечјег одељења (Трг цара Лазара 3).


Збирка Et in Arcadia Ego садржи 14 прича насталих у већем временском распону који обухвата период транзиције, крај југословенске Аркадије и почетак новог, умреженог доба.  Збирка показује немогућност заснивања нових аркадија без обзира да ли се радило о интимним успоменама, идеолошким рајевима на земљи, бегу у уметност, очекивањима од друкчијих географских и историјских амбијената од оних у којим живимо.



О књизи ће говорити Бранко Ћурчић, књижевник и Чедомир Јаничић, аутор, а домаћин вечери је Наташа Туркић, директорица ГБ Карло Бијелицки. 

 ЧЕДОМИР ЈАНИЧИЋ, рођен је 1967. године у Задру. Основну и средњу школу завршио је у Сомбору. На Филозофском факултету у Београду дипломирао је историју уметности. Објављује поезију и прозу у књижевним часописима и онлајн порталима. Заступљен је у неколико регионалних зборника прозе и поезије. Са три кратке приче заступљен је у књизи „Отисци срца планете” („Беографити”, Београд, 1995), награђен је за причу Витез, Сервантес, ђаво &...;  као и у Збирној антологији најлепших остварења са конкурса за кратку причу на једној страници 1987‒1997 „Чувари озона” (Београд, 1997), коју су приредили Д. Албахари, М. Пантић, П. Лазић и В. Павковић; прича из збирке Et in Arcadia Ego Симон и Пола награђена је другом наградом на конкурсу Културно просветног друштва „Троречје“. На конкурсу књижевног клуба Капријан Рачанин песме Дан први и Копелија награђене су првом наградом ‒ Златни кладенац (2017. године), а песма Година малог цара - Бронзани кладенац (2019. године). Објавио је е-књигу прича Et in Arcadia Ego, у издању Media Art Content, Лтд Нови Сад, 2015. године.
Ради као музејски саветник историчар уметности Градског музеја Сомбор.



Нема коментара:

Постави коментар