11. 1. 2019.

Сомборски књижевни фестивал

Kонкурс

Сомборски књижевни фестивал и Градска библиотека „Карло Бијелицки“ у Сомбору расписују конкурс за другу књигу аутора млађих од 35 година. Конкурс је намењен ауторима са једним издањем иза себе, а циљ је да помогне писцима млађе генерације да превазиђу тзв. проблем друге књиге. Право да конкуришу имају аутори млађи од 35 година са једном објављеном књигом. Један аутор може послати више од једног рукописа. Конкурс је отворен до 31. јануара 2019. године. Жири у саставу Бранислав Живановић, Драган Бабић и Тамара Бабић објавиће резултате најкасније до 1. марта 2019. године. Награда, која се састоји из повеље и штампања награђеног рукописа, биће уручена током Сомборског књижевног фестивала у мају 2019. године. Аутор изабраног рукописа биће лично обавештен. Име победника конкурса биће објављено на сајту Градске библиотеке „Карло Бијелицки“ и у релевантним штампаним и електронским медијима.

Упутство за слање рукописа:
  • У разматрање за награду улазе рукописи без обзира на жанровску одређеност (проза, поезија, драма, есеј, критика, књижевност за децу, полижанровска дела).
  • Рукописе треба послати електронски на адресу somborkf@gmail.com до 31. јануара 2019. године.
  • Потребно је послати два документа: рукопис потписан шифром и разрешење шифре.
  • У разрешење шифре је потребно укључити следеће податке: име и презиме аутора, краћу биографију, контакт аутора, кратак опис, критику или рецензију прве књиге.
  • Рукопис који се шаље на конкурс мора бити потписан шифром и представљати оригинално ауторско дело на српском језику, док делови рукописа могу бити раније објављени.
Жири неће узети у разматрање рукописе који не буду испунили услове конкурса.

Нема коментара:

Постави коментар