19.04.2018.

Promocija knjige NA ZEMLJI Stevana Bradića // 20.4. // 19č


Pozivamo Vas na promociju knjige pesama „Na zemlji" Stevana Bradića koja će se održati u Knjigodromu, u Topolskoj 18, u petak 20. aprila u 19 časova.

O knjizi govore:
Dejan Matić (urednik, pesnik)
Ivan Radenković (filozof, aktivista)
Jelena Anđelovska (pesnikinja, kolumnistkinja)
i autor

Druga pesnička zbirka pesnika i književnog teoretičara Stevana Bradića, „Na zemlji", govori o gradu – kao prostoru i kao pozornici za razumevanje društvenih kretanja i traženje sreće kao neostvarenog obećanja kojim svaki sistem zavarava svoje građane. Ulice, zgrade, obale reke, ljudi i priroda koja postoji na obodima grada u jedinstvu daju sliku tihog, sumornog sveta u viziji lirskog subjekta koji ipak opominje da svi okviri i rešetke koji nas okružuju sačinjeni su od znoja pljuvačke i blata koji pripadaju svakome od nas. Bradićeva knjiga biće vam dobar sagovornik na putu propitivanja savremenosti, bez potrebe da propisuje, poučava i objašnjava.

Stevan Bradić piše poeziju, eseje, prikaze i kritiku, prevodi sa engleskog. Objavio je zbirku pesama „U kotlarnici" (2013) i studiju „Simulacija i gastronomija" (2012). Zaposlen je na Odseku za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Uređuje portal za knjževnost, filozofiju i društvenu teoriju „Rizom". Živi u Novom Sadu.
Na zemlji je autorova druga knjiga poezije (nagrada Beogradskog festivala poezije i knjige Trgni se! Poezija! 2017).

Нема коментара:

Постави коментар