30.08.2017.

Saopštenje za javnost - neisplaćene književne nagrade


Neisplaćene nagrade iz 2016. godine

Neodgovornost Društva književnika Vojvodine            Udruženje građana ,,Poezin'' obaveštava javnost o krajnjoj neodgovornosti Društva književnika Vojvodine prema dobitnicima nagrada Jedanaestog međunarodnog novosadskog književnog festivala 2016. godine.
            U okviru Jedanaestog međunarodnog novosadskog književnog festivala 2016. godine, održano je takmičenje za najboljeg slem pesnika Srbije 1. septembra 2016. godine. Na takmičenju je pobedila slem pesnikinja Simonida Banjeglav iz Beograda. Do dana današnjeg, pobednici takmičenja nije isplaćena nagrada koja se svake godine unazad isplaćivala pobedniku slem takmičenja u Novom Sadu.
            Ova književni skandal se ne prostire samo na slem pesničko takmičenje, nego i na druge književne nagrade. Konkretno nije isplaćen novac za Brankovu nagradu za 2016. godinu. Ove godine Društvo književnika Vojvodine ponovo organizuje Festival u Novom Sadu i uopšte ih ne zanima što nisu isplaćene nagrade iz 2016. godine. Dobitnici nagrada su ih zvali više puta i uvek dobijali poruku ,,Novca nema!''.
            Umesto što su zvali prošle godine a sada i ove godine, veliki broj autora iz inostranstva, bio bi red da se taj novac preusmeri na one kojima duguju.
            Udruženje građana ,,Poezin'' obaveštava javnost da je tokom 2015. i 2016. godine doprinelo kvalitetu slem takmičenja u Novom Sadu tako što su predstavnici Poezina animirali slem pesnike iz Srbije. Član Poezina je dao svoj doprinos kao član žirija takmičenja za najboljeg slem pesnika Srbije u 2015. i 2016. godini. Utoliko više predstavnici Poezina osećaju odgovornost da obaveste javnost o nemaru Društva književnika Vojvodine prema dobitnicima književnih nagrada.
            Naša kampanja u javnosti će trajati sve dok se ne isplate nagrade iz 2016. godine.Нема коментара:

Постави коментар