1. 4. 2014.

Radost! i Miki Solus sviraju 5.4. u Klubu


Do sada ste već trebali biti upoznati s činjenicom da je kod nas svakog prvog petka u mjesecu "Bistro na rubu šume".
Travanj je silom prilika iznimka i ovaj put se družimo u subotu navečer.


Miki Solus
Kako smo već ranije pisali, iza imena Miki Solus krije se zagrebački kantautor, koji je svojim zabavnim i kreativnim pristupom glazbi uspio stvoriti svoj prepoznatljivi izričaj - koji najjednostavnije možemo opisati kao akustični rap, s primjesama energičnih i brzih jazz/punk elemenata.

Bez previše filozofiranja, Miki je talentirani glazbenik sa šašavim izričajem, koji osvaja na prvu. Do sada je objavio dva studijska albuma, "Muzika sumnjive kvalitete" (2011.) i "Bojim se muzičkih kritičara" (2012.), a prema nedavnim Facebook statusima, uskoro možemo očekivati i novo EP izdanje. Krajem godine predstavio je i novu pjesmu - "Bijela čokolada", koju je opisao riječima 'Gengsta jazz pjesma za henganje u kmici'.

Miki Solus je zagrebački kantautor koji je rekao "NE" gitari i sjeo za klavijature. Svira uz pratnju Frane Viskovića (akust. bas) i Andreja Tačigina (cajon). Ovaj eksplozivni trio uživo šamara publiku energičnim i brzim jazz/punk/rap kompozicijama. Odsvirali su preko 50-ak koncerata, među kojima i Terraneo ove godine. Snimljena su 2 hita - "Mrtav je Johnny" i "Smrt je romantična". Uskoro se očekuje izlazak prvog EP-a.

"Njegov akustični rep pršti od maštovitosti i humora. Može se reći da je popušio srž onog šlifa koji je Beck imao na početku svoje karijere."

"Uz sav svoj naoko zajebantski pristup glazbi, Miki isporučuje autentičan pomaknuti muzički izraz čija izvedba i koncept su sve samo ne - apsurdni."

Radost!
Radost! su zagrebački četverac u klasičnoj rock postavi (oboa, harfa, engleski rog, timpani i zbor eunuha) koji svira retro post pop rock, kune se u nedostižne (Beefheart, Residents, Zappa, Funkadelic, Buldožer, Can, nastavite niz).
Javno se zalažu za nepopularnost i siromaštvo!
Osnovani 2007. i od tad objavili tri albuma:
Radost oslobađa (2007. )
Radost! si i u Radost! ćeš se pretvoriti (2009.)
Radost! jede svoju djecu (2013.)
Poslednja dva mogu se poslušajti i skinuti ovdje: http://radost.bandcamp.com/

Ulaznice
Ulaznice možete kupiti ili online preko sustava Entrio, na Entrio prodajnim mjestima ili na ulazu po cijeni od 20kn:

Tvornica Kulture, Šubićeva 2
Aquarius CD shop, Varšavska 1
Dirty Old Shop, Tratinska 18

Нема коментара:

Постави коментар