30. 8. 2012.

Kulturni program Instituta Servantes od 4. do 6. septembra

::: BEOGRAD :::
Utorak, 4. septembar, 19:00h
Gongora u slici i reči
Galerija Instituta Servantes

Tokom prevođenja poeme “Samoće” Luisa de Gongore i Argotea, koja je ovog aprila predstavljena u Institutu Servantes u Beogradu, pisac, prevodilac i slikar Branislav Prelević, istovremeno je radio na dva ciklusa grafika koje čine ovu izložbu, a inspirisane su Gongorinim stihovima iz poeme “Samoće” i iz soneta “Kordobi”.
Izložbu, sačinjenu od 30 digitalnih grafika podeljenih u tri serije („Putovanja”, „Kordobi” i „Samoće”), otvoriće istoričarka umetnosti Mirjana Vajdić Bajić, zajedno sa autorom.

Sreda, 5. septembar, 19:00h
Animadrid. Projekcija filma Amar
Svečana sala Instituta Servantes

Rediteljka Izabel Ergera otvoriće ciklus animiranih filmova Animadrid predstavljanjem procesa produkcije svog kratkometražnog filma Amar, dobitnika nagrade za najbolji animirani kratkometražni film 2010. godine.

Izabel će podeliti sa publikom i originalne skice i crteže, snimak produkcije filma u Indiji, fotografije sa izložbe sa putovanja koje čine deo samog filma.

Na kraju prezentacije, biće prikazan Amar. Ovaj kratkometražni film je priča o Ines, koja se posle više meseci odsustva, vraća i ispunjava obećanje koje je dala prijatelju Amaru koji treba da joj pomogne da vrati uspomene na njihovo zajedničko putovanje sa kog su ostali jos samo crteži i beleške zapisane u sveskama.


Četvrtak, 6. septembar, 19:00h
Animadrid. Ciklus animiranog filma
Svečana sala Instituta Servantes

Festival Animadrid jedan je od najznačajnijih dešavanja u sferi animacije na španskom govornom području. Institut Servantes u Beogradu prikazaće odabir najboljih kratkometražnih animiranih filmova, laureata Festivala.
Originalna verzija sa titlovima na engleskom jeziku.

Program pogledajte: ovde.

Нема коментара:

Постави коментар