13. 12. 2010.

MANEKENI BIGZA

Ovih dana otvoren je novi portal za etabliranje muzičkih i kulturnih sadržaja od strane udruženja MANEKENI BIGZA, www.manekenibigza.org
Kao prvo online izdanje pojavio se debitantski album beogradskog crossover rock sastava Dž!Dž! pod nazivom "A onda stanem i razmislim..." koga možete naći direktno preko linka za free online download:

Uz online izdanje u produkciji Manekena objavljen je i originalni štampani LP compact disc albuma koji se može nabaviti naručivanjem preko kontakt adrese uredništva sajta ili direktno na distribucijama pri koncertnim dešavanjima, koje će blagovremeno biti najavljivane preko portala.
Uz album Dž!Dž!-a, premijerno se pojavio i video spot za njihov aktuelni singl James Brit, koji se već nedeljama nalazi na većini radijskih i internet top lista, zauzimajući visoke rejtinge.



Organizacija Manekeni Bigza u svom saopstenju izjavljuje da je njen cilj da ostvari jedan novi entitet koji će današnji kulturni underground dovesti na mesto koje zaslužuje a to je konzistentna, nezavisna alternativna muzička scena, i kulturna alternativna scena uopšte.
Na afirmativni način, izdavaštvom, portalom i nizom koncerata, muzičkih fetivala (Festivalito festival), organizacija sprema povratak interaktivnog života domaćih autora i publike koja je već višegodišnjim programom bombardovana ekskluzivizmom, i sistemom vrednosti koji pravi
katastrofalan jaz između realnog života, i artificiranog, fabrikovanog, serviranog.
Preko Manekena možete objaviti svoje singlove, EP izdanja i čitave albume.
Manekeni Bigza online je otvorena kuća ili izdavačka garaža, osnovana sa ciljem što veće dostupnosti aktuelnog muzičkog materijala i što bolje komunikacije i interakcije između autora i publike. Mnogi bendovi danas nemaju za koga da objave, mnogo publike nema prilike da čuje, i vidi, sve te radne ljude, orne za saradnju.
Manekeni Bigza pozivaju sve ljude dobre volje da se pridruže zajedničkom kreativnom radu koji za cilj ima unapređenje domaće muzičke scene.
Fotografi, novinari, izveštači sa svih strana, web dizajneri, ljudi sa idejama o novim emisijama koje bi vodili na našem sajtu su više nego dobro došli.

Pošaljite nam mail na redakcija@manekenibigza.org
i vidimo se na nekom pićencetu da se dogovoramo dalje!
Živeli!

Нема коментара:

Постави коментар