7. 11. 2010.

Vučela i Brana o Zokiju Radmiloviću

BEOGAD ::::

Večeras na RTS 2 premijerno će biti prikazan igrano dokumentarni film “Zalažem se za laž” u kome će na sasvim drugačiji način biti prestavljen bard srpskog glumišta Zoran Radmilović.
Ovaj TV projekat je rađen po istoimenoj knjizi dnevničkih zapisa poznatog dramskog umetnika, koji koji nas je napustio pre dvadeset pet godina. Knjigu je priredila Ana Radmilović, kćerka Dine Rutić i Zorana Radmilovića, koja je, zajedno sa urednicom Draganom Bošković, i scenaristkinja ovog filma.
O drugoj strani karaktera nezaboravnog Kralja Ibija, Radovana Trećeg i još mnogih likova, u filmu govore i Brana Crnčević, Bora Đorđević, Milica Kralj, Milorad Vučelić, Toma Mijović, Selena Vicković... Kroz ovo neobično i neskavidašnje putovanje, pouzdan vodič je sama Ana Radmilović, koja svedoči o neobičnom liku svoga oca.
-Iako se smatram autorom, nisam videla kako je ispao film, jer nisam bila u montaži. Pošto je ekipa bila sjajna, verujem da je sve to super ispalo i jedva čekam nedelju da na miru pogledam ovo ostvarenje. Nadam se da će gledaoci saznati neke stvari koje nisu znali o mom ocu i koje su nepoznate širem auditorijumu. Radmilovićeve tekstove, iz njegovih dnevničkih zapisa, tumači prvak Šabačkog pozorišta, Ivan Tomašević. Pošto sam prisustvovala snimanju, za Ivana mogu samo da kažem reči hvale, jer su njegovi monolozi zvučali jako emotivno - priča Radmilovićeva.
Zanimljivo je Ana nedavno završila još jednu knjigu o svom ocu.
- Pošto knjiga “Kada je svet imao brkove” nikako da bude objavljena, stalno je dopisujem i jedva čekam kada će ugledati svetlost dana. U njoj sam pokušala još jednom da evociram uspomene na njega.

(izvor ::: Blic, BG)

Нема коментара:

Постави коментар