15. 2. 2010.

Zašto je Mesić prekinuo intervju?!

RTL televizija je emitovala intervju sa Stjepanom Mesićem koji je prekinuo zbog pitanja "smatra li da ga glavni državni tužilac Mladen Bajić ima u šaci".
Mesić, kojem je to bio posljednji tv-intervju u desetogodišnjem mandatu i prvi koji je prekinuo, tvrdio je da je "pitanje glupo" i uzvratio protivpitanjem "zašto bi mene Bajić držao u šaci", dodavši "da to nema smisla odgovarati" i da bi pitanja koja mu se postavljaju trebala biti logična, a ne da ga pitaju gluposti.
"Šta vam pada napamet i jeste li vi za to da mi završimo ovaj razgovor", rekao je Mesić novinarki Ivani Brkić i demonstrativno prekinuo intervju, skinuo mikrofon s revera ljutito dodavši kako ne dozvoljava takvo ponašanje i da mu je "dosta tog sranja".

Tom pitanju prethodilo je pitanje o rezultatima istrage u kojoj je glavni tužilac Mladen Bajić zaključio da je sadašnja premijerka Jadranka Kosor dobila stan pod legalnim uslovima.
Na napomenu novinarke da je godinama pre Mesić tvrdio da je Kosor stan dobila protivzakonito i na pitanje čime ga je Bajić sada uverio i to nakon samo dva dana istrage, Mesić je odgovorio da novinarka nastupa dosta provokativno te da je već jednom objasnio šta je to izborna kampanja, a šta su odluke državnih tela, prenela je Hina.
Na ponovljeno pitanje da je i 2007. isto govorio o stanu Jadranke Kosor, Mesić je samo kratko odgovorio kako misli da je novinarka razumela njegov odgovor.
Mediji su još pre gotovo nedelju dana saznali da je Mesić prekinuo intervju, ali je javnost tek sada imala prilike da vidi i zbog čega. (Autor / izvor: B92)

Нема коментара:

Постави коментар