24. 4. 2023.

СКЦ УТОРАК, 25. АПРИЛ: ВАЗДА ДНО, изложба

 

УТОРАК, 25. АПРИЛ У 19.00 ГАЛЕРИЈА
ВАЗДА ДНО, изложба
(радно време галерије понедељак - петак 8.00 – 20.00; субота 8.00 – 15.00
Сама вода, живот који се у њој одвија, покретан и непомичан, дефинишу радови који су постављени тако да креирају замишљено просторно дно велике воде и обликују форму
која лагано пулсира и у којој је омогућен тактилан доживљај кретања кроз воду.
Намера изложбе „Вазда дно“ је да трансформише ентеријер и да га прилагоди новом, непредвидљивом наративу. У овом случају то је дно воде, не потпуно познатог садржаја и неминовне тајанствености коју неистражени простори носе у себи. Изложени елементи постављени су тако да посетиоца увуку у естетску причу несагледиве реалности и структурну
контемплацију иминентног, неочекиваног ванредног стања живота. Непредвиђене околности у којима живимо већ дуже време обликују нас у другачије особе. Одлазак у водене дубине намењен је гледаоцима спремним да се упусте у нов доживљај и при том открију моћи ликовности и сопственог виђења стварности која је или искривљена, или стварна.
Наставак истраживања непознатих водених дубина и елемената који их описују јесте
сукцесиван наставак испитивања дубоких вода након изложби „Крај воде“, „Деконструисана риба“ (2018) и „Унутар воде“ (2020).
Љиљана Ранђић рођена је у Београду, а одрасла у Паризу и Западној Африци.
Дипломирала је сликарство и магистрирала скулптуру на Факултету ликовних уметности у Београду.
На Универзитету у Паризу студирала је интердисциплинарни програм визуелних уметности, позоришта и телевизије, и композицију, позориште и перформанс у Aix-en-Provence.
Такође је студирала Art & Education na Empire State College, NY.
Учествовала је на групним и самосталним ликовним изложбама у Београду, Њујорку, Паризу…
Члан УЛУС-а је од 1979. године.

Нема коментара:

Постави коментар